Το Die Linke, οι γερμανικές επανορθώσεις και ο Μελανσόν

Ο Neo ρώτησε και έμαθε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε αρκετούς υφάλους στο δρόμο του και μάλιστα από ισχυρά μέλη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Παρότι η αρχική ιδέα έπεσε από αξιωματούχο της γερμανικής Αριστεράς, του Die Linke -και συγκεκριμένα από την επικεφαλής της ευρωομάδας Γκάμπι Τσίμερ- πολλά κορυφαία στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος είχαν σοβαρές ενστάσεις. Ενστάσεις οι οποίες σχετίζονταν και με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

για επιστροφή του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων, με την οποία είχε διαφωνήσει δημοσίως, μέσω της εφημερίδας Handelsblatt, ο επικεφαλής του Die Linke, Μπερτ Ρίξινγκερ.

Τελικώς, στο εσωτερικό της γερμανικής Αριστεράς επικράτησε η άποψη της Γκάμπι Τσίμερ και της αριστερής πτέρυγας εν γένει κι έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε αυτό το εμπόδιο.

Όμως, αρνητικός ήταν και ο ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς, δηλαδή του γαλλικού «αδελφού» κόμματος. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν δεν έκρυψε, σε διάφορες συνεδριάσεις του ΚΕΑ, ότι θα ήθελε εκείνος το χρίσμα αντί του Τσίπρα. Όμως, οι ισχνές επιδόσεις του στις τελευταίες εκλογές στη Γαλλία, μάλλον δεν τον βοήθησαν και οι σύντροφοί του ψήφισαν τελικά Τσίπρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα