Τη «συσπείρωση» κυνηγά το ΠΑΣΟΚ

Εκεί, θα μιλήσει ενώπιον όλων των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, των βουλευτών, των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και των κεντρικών στελεχών του (περίπου 40 άτομα αποτελούν επισήμως την Εκλογική Επιτροπή) σε μία προσπάθεια να τους πείσει να λάβουν όλοι μέρος στην επιχείρηση συσπείρωσης του κόμματος ενόψει εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογών.

Αφού αναφερθεί στην «επιτυχία» της χώρας όπως έχει καταγραφεί με την έξοδό της στις αγορές και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ

στην όλη προσπάθεια ως αυτό το σημείο, αναμένεται να καλέσει όλα τα στελέχη του κόμματος «να πάνε παντού», να μιλήσουν με τον κόσμο και να επιχειρήσουν να τον συσπειρώσουν στον δρόμο προς τις εκλογές.

Παράλληλη πορεία, ακολουθεί και η «Ελιά» σε επίπεδο ευρωεκλογών μόνο εκείνη, βεβαίως, προγραμματίζοντας νέα εκδήλωση για την Κυριακή. Σε αυτήν, ομιλητές θα είναι τέσσερα νέα στελέχη του συνεργατικού σχήματος που θα παρουσιάσουν τις θέσεις του για την «πιο προοδευτική Ευρώπη», το πολιτικό σύστημα, την κοινωνία και την οικονομία – ανάπτυξη.

Και επειδή η συσπείρωση, δεν έρχεται ποτέ μόνο με την παρουσίαση ιδεών, αλλά αντίθετα απαιτεί την πολιτική αντιπαράθεση με τον «αντίπαλο», το βάρος χθες έπεσε στην Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, που επιχείρησε να υπερασπιστεί την έξοδο της χώρας στις αγορές, απαντώντας με σκληρό τρόπο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και όσα υποστήριξε για την εν λόγω «κυβερνητική επιτυχία». Στόχος βεβαίως ήταν ο ...όλος ΣΥΡΙΖΑ, αν και τα «σκάγια» πήραν και τον νυν πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Από το 2010 και μετά, και ως ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και ως κοινωνία μάθαμε πολλά. Μάθαμε από τον κύριο Σαμάρα, πως το μνημόνιο 1 που καταψήφισε ήταν καταστροφή, αλλά το μνημόνιο 2 κλπ που υπερψήφισε, ήταν ευλογία για τον τόπο. Μάθαμε από τον κύριο Τσίπρα, πως "αριστερή" αντιπρόταση είναι άλλα να λες στο Τέξας, κι άλλα στην πλατεία Συντάγματος. Μάθαμε επίσης, πως η "χούντα δεν τελείωσε το ‘73", πως για όλα φταίει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., για τα εξοχικά πρώην υπουργών και τα επιδόματα ανηλίκων βουλευτών, αλλά και για τη στατιστική απάτη, που χρέωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην 6ετία Καραμανλή», αναφέρει σε ειρωνικό τόνο η ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, για να καταλήξει πως χθες «έμαθαν» από τον κ.Παπαδημούλη πως η έξοδος της χώρας στις αγορές θα είναι "ακριβότερη" από το επιτόκιο με το οποίο μας δανείζει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης.

«Μάθαμε, πως με 1,5% επιτόκιο οι ευρωπαίοι δεν είναι τοκογλύφοι και το μνημόνιο τόσο κακό...», λένε, προκαλώντας παράλληλα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να αναπτύξει και την δική του πρόταση, αλλά και αναρωτώμενοι σε άκρως ...βενιζελική γλώσσα «τι θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μνημόνιο» στο εξής...

Ιδιαίτερη σημασία, δε, έχει το υστερόγραφο της ανακοίνωσης, όπου πλέον επιχειρείται μία πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Παραδεχόμενοι το ...λάθος τους όταν νόμιζαν πως μιλώντας ο Αλέξης Τσίπρας για «συμφωνία και με το διάολο» υπέρ της χώρας, εννοούσε «τον κ.Καμμένο και το κόμμα των συνηγόρων των ‘αθώων’ της Χρυσής Αυγής», διορθώνουν τώρα προεξοφλώντας στην πραγματικότητα πολιτική «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα πια καταλάβαμε πως μάλλον εννοούσε τον κύριο Τόμσεν», καταλήγουν, κινούμενοι στην γραμμή που έχει χαράξει από χθες η κυβέρνηση απαντώντας στην επιχειρηματολογία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα