Αποχώρηση με ...κεραυνούς από Γιαννάκου

Η αλήθεια είναι πώς η επί σειρά ετών βουλευτής, υπουργός και Ευρωβουλευτής κ. Μαριέττα Γιαννάκου δεν είναι άνθρωπος ήπιων τόνων.

Τις πολιτικές της μάχες της έδωσε σκληρά και μέχρι τέλους, ακόμη κι όταν έχανε.

Η αλήθεια, επίσης, είναι πως η κ. Γιαννάκου ουδέποτε είχε αγαστή συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι φορές που συνεργάστηκαν ήταν ελάχιστες και το πολιτικό χάσμα που τους χώριζε αγεφύρωτο. Έχουν, δε, να συνομιλήσουν δια ζώσης για σχεδόν ενάμιση έτος.

Έτσι και το

φινάλε αυτής της πολιτικής σχέσης δεν θα μπορούσε παρά να είναι εκρηκτικό.

Η κ. Γιαννάκου, που χθες ανακοίνωσε πώς τελικά δεν θα είναι υποψήφια, τοποθετήθηκε δημοσίως εναντίον του σταυρού στις ευρωεκλογές αλλά και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Σε μία συγκυρία που η Ελλάδα χρειάζεται ό,τι καλύτερο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η χώρα κινδυνεύει να καταλήξει να έχει ανθρώπους που θα επιλεγούν απλώς και μόνο επειδή είναι αναγνωρίσιμοι και ικανοί να φέρουν σταυρούς, σημείωσε η κ. Γιαννάκου, εξαπολύοντας τα βέλη της κατά Σαμαρά: «Αν ένας αρχηγός δεν μπορεί να επιλέξει ποιοι είναι αξιόλογοι για την Ευρωβουλή, τότε δεν μπορεί να διαλέξει σωστά ούτε το υπουργικό συμβούλιο!», είπε.

Το πρόβλημα δεν είναι η όποια προσωπική πικρία της κ. Γιαννάκου. Τo πρόβλημα είναι ότι, εις ότι αφορά, τους ευρωβουλευτές που θα αναδειχθούν το Μάιο μοιάζει πολύ πιθανό να έχει απόλυτο δίκιο...

Keywords
Τυχαία Θέματα