Τι ρώτανε οι χρήστες της google για την Ελλάδα

Το Ίντερνετ και η αναζήτηση για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαζόμαστε μέσω αυτού είναι στην καθημερινότητά μας.

Η «αυτόματη συμπλήρωση» (auto-complete) λέξεων στη μηχανή αναζήτησης, αποκαλύπτει στερεότυπα που εκατομμύρια άνθρωποι έχουν για πολλές χώρες σε Ευρώπη. Από τις πιο συχνές ερωτήσεις των χρηστών για τις χώρες της Ευρώπης έχει διαμορφωθεί ένας χάρτης για κάθε χώρα.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα οι χρήστες αναρωτιούνται γιατί είναι τόσο σημαντική χώρα, ενώ για την γείτονα Ιταλία γιατί είναι τόσο

ρατσιστική. Επίσης, θέλουν να μάθουν γιατί η Ισπανία είναι τόσο άδεια, η Πορτογαλία τόσο φτωχή, η Γαλλία τόσο gay, η Βρετανία τόσο πλούσια, η Ιρλανδία τόσο πράσινη, το Βέλγιο τόσο βαρετό, η Σουηδία τόσο ευτυχισμένη, η Ολλανδία τόσο φιλελεύθερη, η Γερμανία τόσο πλούσια.

Ακόμα ρωτούν γιατί η Πολωνία είναι αδύναμη χώρα και η Τουρκία φθηνή. Επίσης αναρωτιούνται γιατί οι Δανοί είναι ευτυχισμένοι, οι Τσέχοι άθεοι και οι Λιθουανοί… με τάσεις αυτοκτονίας.

Πάντως πρόσφατα γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι πρέπει να διασφαλίζεται ότι η «αυτόματη συμπλήρωση» λέξεων ή φράσεων δεν πρέπει να περιέχει προσβλητικούς ή δυσφημιστικούς όρους για οποιονδήποτε.

Δείτε τον χάρτη της Ευρώπης όπως τον διαμόρφωσαν οι πιο συχνές ερωτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα