ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

09:15 7/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε ανακοινώσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των φαρμακοποιών θα προχωρήσει τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Ελπίδες για την εξεύρεση λύσης που θα σημάνει και τη λήξη των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, γεννά σε 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που πληρώνουν τα φάρμακα τους από την τσέπη τους, η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας ότι ο Μ. Σαλμάς θα ενημερώσει τη Δευτέρα για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Αν και αρχικά επρόκειτο οι ανακοινώσεις να γίνουν σήμερα,

η επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στον ΕΟΠΥΥ ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να μεταθέσει την ανακοίνωση του πολυαναμενόμενου χρονοδιαγράμματος τη Δευτέρα.

Οι Φαρμακοποιοί έχουν προτάξει το ζήτημα του ορισμού συγκεκριμένου και δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των τρεχουσών αλλά και των παρελθουσών οφειλών. Βέβαια, εμφανίζονται ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για το αν ο ΕΟΠΥΥ θα καταφέρει να τηρήσει τις προθεσμίες πληρωμών, αφού άλλωστε ήδη οι 45 ημέρες έχουν προ πολλού ξεπεραστεί.

Επόμενο βήμα είναι η ανακοίνωση αντίστοιχου χρονοδιαγράμματος και για τους υπόλοιπους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, με πρώτους τους συμβεβλημένους γιατρούς, αφού σύμφωνα και με τις δηλώσεις των επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας, προτεραιότητα στις πληρωμές έχουν φαρμακοποιοί και ακολουθούν γιατροί και λοιποί προμηθευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα