ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΝΟΨΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

09:15 7/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Συνταγματική εκτροπή χαρακτηρίζουν οι δικαστές τις επερχόμενες μειώσεις στο ειδικό μισθολόγιό τους και για πρώτη φορά πέφτουν στο τραπέζι προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε λουκέτο τα δικαστήρια ,από τις πρώτες της λειτουργίας τους, παρά τη ρητή απαγόρευση του Συντάγματος.

Η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Με βάση τα νέα δεδομένα οι δικαστές

ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους και είναι έτοιμοι να χαράξουν τη δική τους στρατηγική αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια περικοπών των αμοιβών τους.

Σήμερα συγκαλείται εκτάκτως το Δ.Σ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Αποκλειστικό θέμα είναι η περαιτέρω στάση των δικαστών στην κυβερνητική απόφαση για μείωση των αποδοχών τους. Εκ των προτάσεων που πρόκειται να εξεταστούν είναι και η κάθοδος του κλάδου σε πενθήμερη προειδοποιητική απεργία, παρά τη ρητή απαγορευτική πρόβλεψη του Συντάγματος, καθώς οι δικαστές θεωρούν ότι η περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους αποτελεί συνταγματική εκτροπή.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κ. Γ. Φαλτσέτος πρόκειται να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης για τις 14 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου να καθοριστεί η στάση των Διοικητικών δικαστών. Παράλληλα, για σήμερα στις 11. π.μ. έχει οριστεί συνάντηση των εκπροσώπων των Δικαστικών Ενώσεων με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη,ενώ αναμένεται και η απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Από την πλευρά των εισαγγελέων, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσής τους, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης , έχουν συγκεντρωθεί ήδη 71 υπογραφές στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για να προχωρήσουν οι διαδικασίες τροποποίησης του κανονισμού ώστε να λυθούν τα χέρια τους και να επιστρέψουν τις δικογραφίες στα γραφεία τους στα δικαστήρια προκειμένου να εργάζονται αυστηρά εντός του ωραρίου λειτουργίας του , δηλαδή από τις εννέα το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες κινήσεις στη δικαστική σκακιέρα έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα ο οποίος τους γνωστοποίησε ότι οι νέες μεσοσταθμικές μειώσεις στις αποδοχές τους θα ανέρχονται στο 22 με 23%, παραπέμποντας τους παράλληλα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς

Keywords
Τυχαία Θέματα