ΘΡΙΛΕΡ: ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ 1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Νέα μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ για να «κλειδώσει» η συμφωνία με την τρόικα αναζητούν στην αυριανή τους συνάντηση οι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης. Δεν αποκλείεται νέο ραντεβού την Κυριακή. Με το πρωθυπουργικό στη Ρώμη ο Σαμαράς


Επιπλέον

1,5 δισ αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών δεν αποδέχονται πολλά από τα «διαρθρωτικά» μέτρα και απαιτούν να έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένες αποφάσεις για περικοπές δαπανών, δηλαδή νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης αναμένεται να συναντηθούν αύριο προκειμένου να εξετάσουν τις εναλλακτικές – όχι πολλές πάντως – που έχει στα χέρια του ο Γ. Στουρνάρας, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι τρεις αρχηγοί να ξανασυναντηθούν την Κυριακή για την οριστικοποίηση του «πακέτου», το οποίο και αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη Βουλή. Στο σημείο που έχει φθάσει η διαπραγμάτευση τα περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα, καθώς πλέον θα πρέπει να επιλέξουν είτε βαθύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (η κατάργηση των «δώρων» θεωρείται δεδομένη) είτε κατάργηση του αφορολογήτου.

Γκρίνιες και πιέσεις

Για άλλη μία φορά ήταν το… τηλέφωνο του Δημ. Σταμάτη που απεσώβησε μία κρίση. Ο υπ. Επικρατείας ήταν αυτός που τηλεφώνησε στα γραφεία των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη για την πραγματοποίηση της συνάντησης. Είχε προηγηθεί η έντονη δυσφορία των δύο κυβερνητικών εταίρων για τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων εκ μέρους του Μαξίμου και του υπ. Οικονομικών. «Δεν μπορούμε απλώς να συναντηθούμε για να εγκρίνουμε προειλημμένες αποφάσεις» σχολίαζαν ενδεικτικά πηγές κοντά στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ενώ ήδη από χθες το πρωί ο Ευ. Βενιζέλος είχε σημειώσει πώς η Ν.Δ. θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πώς η κυβέρνηση είναι τρικομματική.

Η ώρα της συνάντησης δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα καθυστερήσει τη μετάβαση του Αντ. Σαμαρά στη Ρώμη, όπου το πρωί της Παρασκευής (10:30 πμ) προγραμματίζεται να έχει συνάντηση με τον κ. Μάριο Μόντι. Ο Πρωθυπουργός επρόκειτο να αναχωρήσει με εμπορική πτήση το απόγευμα της Πέμπτης, ωστόσο πλέον θα χρησιμοποιήσει το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος καθώς θα αναχωρήσει για Ρώμη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα