ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Έναν ενδιαφέροντα χειμώνα με έμφαση στη μουσική και ενίσχυση του παράλληλου προγράμματος στο πλαίσιο του Megaron+ υπόσχεται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με βασικό κορμό τη μουσική σε όλο της το εύρος -με την κλασική στο επίκεντρο- αλλά και όλες τις μορφές της τέχνης, το θέατρο, το χορό, τα εικαστικά αλλά και το ανοιχτό φόρουμ ιδεών που συνιστά το πρόγραμμα του Megaron Plus, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ανοίγεται σε συνεργασίες με άλλους ελληνικούς και ξένους φορείς πολιτισμού, ιδρύματα και οργανισμούς αποδεικνύοντας ότι οι συνέργειες είναι πολύτιμες και παραγωγικές, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία.

Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία σε όλες τις εκφράσεις παραμένει πρωταρχικός στόχος του Μεγάρου Μουσικής που δίνει τη δυνατότητα έκφρασης σε καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς να παρουσιάσουν το έργο τους.

Το Μέγαρο, εναρμονιζόμενο με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προσάρμοσε τις τιμές των εισιτηρίων του, με στόχο την καταπολέμηση του αποκλεισμού από τον πολιτισμό των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, των φοιτητών, των νέων, των ανέργων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των ηλικίας άνω των 65 ετών, των πολύτεκνων.

Το Megaron Plus εξακολουθεί επίσης να προσελκύει στις διαλέξεις και ομιλίες του, που είναι όλες με δωρεάν είσοδο, ένα μεγάλο κοινό, όλων των ηλικιών, στη μεγάλη του πλειοψηφία, νεανικό.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μεγάρου για τη νέα σεζόν;

Μεγάλα συμφωνικά σχήματα: τη Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, τη Φιλαρμόνια, την Orchestre Nationale de France, τη Φιλαρμονική του Ισραήλ. Αστέρες του πόντιουμ όπως ο Γιούρι Τεμιρκάνοφ, ο Λόριν Μάαζελ, ο σερ Κόλιν Νταίηβις και ο Ζούμπιν Μέτα. Μια νέα παραγωγή όπερας, τον «Αλεσάντρο» του Χαίντελ. Για πρώτη φορά παραγωγή οπερέτας, τον «Βαφτιστικό» -συμπαραγωγή με το Ελληνικό Φεστιβάλ. Μεγάλους ερμηνευτές όπως ο Αρκάντι Βόλοντος, η Κιμ Κασκασιάν, το σύνολο Venexiana. Μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής όπως ο Γιαν Φαμπρ και η Ωρελιά Τιερέ Τσάπλιν. Καταξιωμένα σύνολα του σύγχρονου χορού: τo Μπαλέτο της Όπερας της Λυών και του Μπορίς Αϊφμαν. Το «Νησί των θησαυρών» στην παιδική σκηνή και την Καμεράτα να φιλοξενεί τη διάσημη μέτζο σοπράνο Βιβίκα Ζενώ αλλά και να συνδυάζει τη μουσική με την γευσιγνωσία.

Ξεχωριστές παραστάσεις για τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο με πιο ενδιαφέρον το μουσικό θέαμα «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη». Φυσικά θα συνεχιστούν και φέτος τα ιδιαίτερα επιτυχημένα προγράμματα MET Live HD και National Theatre Live, ήτοι η ζωντανή αναμετάδοση σε high definition των παραστάσεων της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης με την υποστήριξη του ΑΝΤ-1 group και του National Theatre του Λονδίνου σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα αντίστοιχα.

Όσο για τη δράση του Megaron+, ούτε και αυτή υπολείπεται σε πληθώρα σημαντικών γεγονότων, όπως η σειρά διαλέξεων καθηγητών του College de France αλλά και προσωπικοτήτων και διανοούμενων (Μπερνάρ Ανρί Λεβί, Ζακ Αταλί, Ματιέ Πιγκάς, Μάριο Μπόττα).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων & των

Keywords
Τυχαία Θέματα