Θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης θέτει το ΠΑΣΟΚ

09:00 7/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, το τελευταίο θέμα θα τεθεί επί τάπητος στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου ρυθμίσεων και βελτιώσεων που προετοιμάζεται να προτείνει το ΠΑΣΟΚ ως «κοινωνικό πακέτο», στρέφοντας το βλέμμα του κυρίως στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Από το «πακέτο» δεν θα λείπει ακόμα η αξίωση του ΠΑΣΟΚ για αποκατάσταση του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους και δη τους ανεξαιρέτως τους αναπήρους

(και όχι για εκείνους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% όπως προβλέπει σχετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας), αλλά και η απόδοση σύνταξης σε υπερήλικες που έχουν συμπληρώσει πενταετία στην Ελλάδα, η παράταση ενός έτους για την κρίση συνταξιοδότησης αναπήρων στον βαθμό που για την καθυστέρηση στην εξέτασή τους ευθύνονται τα ΚΕΠΑ κ.ο.κ. Τούτων δοθέντων, δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος το ευρύτερο θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης, με το ΠΑΣΟΚ να επιμένει να ενημερώνεται και να εγκρίνει τις κυβερνητικές ρυθμίσεις στο σύνολό τους, προτού εξαγγελθούν.

Η σημερινή σύσκεψη των δύο πολιτικών αρχηγών πάντως, θέτει ούτως ή άλλως τα θεμέλια του σχεδιασμού κυβερνητικής λειτουργίας τη νέα χρονιά, όπου αναμένονται τουλάχιστον δύο κάλπες (ευρωεκλογές και εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση) τον Μάιο, «τρέχει» ήδη η ελληνική προεδρία της ΕΕ και συγχρόνως προκύπτουν καθημερινά ζητήματα, η διαχείριση των οποίων δημιουργεί συχνά τριβές. Θέματα, που συζητήθηκαν και χθες, σε σύσκεψη «πράσινων» στελεχών, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο αργά το βράδυ.

Με επίκεντρο την ελληνική προεδρία της ΕΕ, οι δύο άντρες αναμένεται να συζητήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες της αυριανής εκδήλωσης, ενώ δεν αποκλείεται να «συντονίσουν» τις διεθνείς επαφές τους με στόχο την ανάδειξη της «θετικής» Ελλάδας και των θυσιών των πολιτών της τα τελευταία χρόνια. Ήδη, στις επαφές τους με διεθνείς παράγοντες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, φέρονται να «ποντάρουν» στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αξιοποιώντας το ως επιπλέον ισχυρό επιχείρημα στις «διαπραγματεύσεις» με τους εταίρους μας. Κάτι πάντως, που θα επανέλθει στο προσκήνιο από εβδομάδα, με την επιστροφή στην Ελλάδα των αξιωματούχων της τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα