Γιατροί του Κόσμου-Παροχή ιατρικής βοήθειας σε παγκόσμιο επίπεδο

08:01 7/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Οι Γιατροί του Κόσμου δεν έχουν καμία εξάρτηση από εθνικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Η δράση τους στηρίζεται σε δωρεές και στο εθελοντικό πνεύμα των πολιτών της υφηλίου.

Κρατούν ανοιχτό το διάλογο με την πολιτική και τους πολιτικούς με στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των πληθυσμών. Αγωνίζονται ενάντια σε κάθε αδικία. Σταθεροί υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αντιτίθενται στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων.

Απασχολούν

ιατρικό, παραϊατρικό, καθώς και διοικητικό και τεχνικό προσωπικό με σκοπό να αναλάβει ανθρωπιστική δράση. Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, ιδεολογία ή πολιτική πεποίθηση.

Οι επίδοξοι εθελοντές μπορούν να απασχοληθούν σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Α. Εθελοντική προσφορά στην Ελλάδα

Για τα προγράμματά τους στον ελλαδικό χώρο, οι Γιατροί του Κόσμου χρειάζονται κυρίως

Γιατρούς όλων των ειδικοτήτων για τη στελέχωση των πολυϊατρείων, που λειτουργούν σε Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη και Χανιά αλλά και για τη λειτουργία των Κινητών Ιατρικών Μονάδων.ΦαρμακοποιούςΕιδικούς ψυχικής υγείας (άτομα εξειδικευμένα σε τομείς όπως, κοινωνική εργασία, η κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία και η ψυχιατρική)Διοικητικούς με βασικό καθήκον τη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη των προγραμμάτων ανά την επικράτεια.

Εάν θέλετε να προσφέρετε εθελοντική δράση στα προγράμματα των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα, μπορείτε να επικοινωνήσετε στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Αθήνα [email protected] ή στο τηλέφωνο 210.32.13.150Θεσσαλονίκη [email protected] ή στο τηλέφωνο 2310.56.66.41Χανιά [email protected] ή στο τηλέφωνο 28210.23.110Καβάλα [email protected] ή στο τηλέφωνο 2510.227.224Πάτρα [email protected] ή στο τηλέφωνο 2610.31.03.66

Β. Εθελοντική προσφορά στο Εξωτερικό

Οι αποστολές των Γιατρών του Κόσμου στο εξωτερικό στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στη δράση των εθελοντών τους. Τα προγράμματα στα οποία συμμετέχουν οι εθελοντές στο εξωτερικό διαχωρίζονται σε αντιμετώπιση Ανθρωπιστικών Κρίσεων, οι οποίες έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία των πληθυσμών, σε Επείγουσες Καταστάσεις, όπως φυσικές καταστροφές και πολέμους, Προγράμματα Ανοικοδόμησης των συστημάτων υγείας χωρών μετά από επείγουσα κρίση και τέλος Μακροπρόθεσμα, Αναπτυξιακά προγράμματα.

Για τις αποστολές τους στο εξωτερικό, οι Γιατροί του Κόσμου χρειάζονται:

Ιατρικό προσωπικό. Παρ’ όλο που οι ειδικότητες που χρειάζονται ποικίλουν ανάλογα με τη φύση της αποστολής, οι δύο βασικές ειδικότητες που απαιτούνται είναι οι χειρούργοι και οι αναισθησιολόγοι.Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που απασχολούνται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας.Τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, στα κύρια καθήκοντα των οποίων περιλαμβάνεται η διαχείριση του εργαστηρίου και του ντόπιου προσωπικού αλλά και οι παραγγελίες του απαραίτητου κάθε φορά υλικού.Διοικητικούς και οικονομικούς διαχειριστές για τη διαχείριση των προγραμμάτων και την ανάλυση των δεδομένων για τον έλεγχο και την κατάρτιση του προϋπολογισμού. Οι εθελοντές αυτής της κατηγορίας οφείλουν να κατέχουν κάποιο σχετικό πτυχίο, όπως σε πολιτικές επιστήμες, δημόσια διοίκηση, διεθνείς σχέσεις, νομική κλπ.Τεχνικούς και μηχανικούς για τη λειτουργική υποστήριξη των προγραμμάτων. Απαιτείται, εκτός από την κατοχή αναγνωρισμένου πτυχίου, να έχουν τεχνική ικανότητα και εμπειρία σε διάφορους τομείς, όπως την μηχανική αυτοκινήτων, ηλεκτρολογικά, κατασκευές, εξυγίανση νερού, γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.α.

Αναγκαίο προσόν των ενδιαφερόμενων εθελοντών για τις αποστολές των Γιατρών του Κόσμου στο εξωτερικό είναι η άριστη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Μάλιστα, η οργάνωση καλύπτει και μια σειρά εξόδων του εθελοντή για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η συμμετοχή του στο εξωτερικό, όπως έξοδα μετακίνησης κα διαμονής, κάλυψη ενδονοσοκομειακής νοσηλείας αλλά και ένα μηνιαίο επίδομα, που του χορηγείται.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε μια αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στο εξωτερικό, μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα και επιστολή ενδιαφέροντος στο e-mail [email protected] ή στο fax 210 32 13 850 και το τμήμα αποστολών θα σας ενημερώσει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://mdmgreece.gr/.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη δράση των Γιατρών του Κόσμου σε αποστολές τους στο εξωτερικό.

Αν θέλετε να αναδείξουμε εθελοντικές προσπάθειες ανά την επικράτεια, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα