ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ …ΑΕΡΑ

Άνοιξε και επίσημα από σήμερα η Ολυμπιακή περίοδος των Θερινών Αγώνων του 2012, με την Αφή της Φλόγας στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, που έγινε με κάθε επισημότητα και την παρουσία χιλιάδων θεατών. 

Ήδη η Ιερή Φλόγα βρίσκεται στην πορεία για τον Πειραιά όπου θα διανυκτερεύσει, αφού κατά την πρώτη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας περάσει από Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβο, Γαστούνη, Λεχαινά και Κόρινθο. Στην τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία

παρέστησαν αρκετοί επίσημοι (Ζακ Ρογκ, Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, Παύλος Γερουλάνος, Σπύρος Καπράλος κ.ά.), αλλά και πλήθος κόσμου. Από νωρίς το πρωί η αστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ξεκινούσαν μέσα από την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας και από το ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων υποχρέωναν όλα τα οχήματα να σταθμεύσουν, ενώ έλεγχοι διεξάγονταν κατά την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο και το στάδιο, καθώς και στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Το σοβαρό απρόοπτο, όμως, συνέβη λίγο αργότερα όταν, με την ολοκλήρωση του τελετουργικού του χορού και την εμφάνιση της πρωθιέρειας (Ινώ Μενεγάκη) στην κορυφή του Λόφου με την Ιερή Φλόγα, η οποία ήταν αναμμένη στην εστία που κρατούσε στα χέρια της, ένας ξαφνικός δυνατός αέρας την έσβησε. Χωρίς να πανικοβληθεί η πρωθιέρεια κατευθύνθηκε πίσω στο Βωμό και μετά από δύο λεπτά επέστρεψε με αναμμένη και πάλι την εστία. Χωρίς άλλα απρόοπτα η τελετή ολοκληρώθηκε κανονικά, με το χορό να εισπράττει τα χειροκροτήματα των θεατών για την πολύ όμορφη παρουσίαση που έκανε στην τελετή, αποδίδοντας υποδειγματικά τις δυναμικές χορογραφίες της Άρτεμης Ιγνατίου.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης που παρέλαβε τη φλόγα από την πρωθιέρεια ως πρώτος λαμπαδηδρόμος είπε αργότερα: «Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα που νιώθω αυτή τη στιγμή. Είναι η κορυφαία στιγμή της ζωής μου. Μου είχε περιγράψει ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης τι είχε αισθανθεί αυτός, αλλά δεν το περίμενα. Θέλω αυτή τη χαρά που νιώθω να την ανταποδώσω σε όλους τους Έλληνες, δίνοντας το 101% των δυνατοτήτων μου στο Λονδίνο, όπου θα είναι και οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες της καριέρας μου», είπε εμφανέστατα συγκινημένος αλλά και χαρούμενος ο Γιαννιώτης.

Η Ολυμπιακή Φλόγα μετά την παράδοσή της στις 17 Μαϊου στους Βρετανούς σε ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα μεταφερθεί την επομένη (18/5) με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος στη στρατιωτική βάση Κούλντροουζ, στην Κορνουάλη, απ’ όπου θα ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της Λαμπαδηδρομίας.

Επί 70 ημέρες, περίπου 8.000 Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε ολόκληρη την επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας, πριν αυτή φτάσει στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξης των Αγώνων. Εκεί θα παραμείνει και θα καίει άσβεστη ως την τελετή λήξης, στις 12 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα