Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΩΘΙΕΡΕΙΑΣ

Η Ινώ Μενεγάκη, η πρωθιέρεια της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ενσαρκώνει τον πιο δυνατό ρόλο της καριέρας της στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ινώ Μενεγάκη που θα επικαλεστεί σήμερα το θεό Απόλλωνα στο ιερό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία, διαδεχόμενη

στο ρόλο της πρωθιέρειας την Μαρία Ναυπλιώτου (το ρόλο έχουν ενσαρκώσει μεταξύ άλλων η Θάλεια Προκοπίου αλλά και η Κατερίνα Διδασκάλου στα ‘80s), αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιλογή της χορογράφου της τελετής Άρτεμη Ιγνατίου. Η αποστολή της πρωθιέρειας ειδικά φέτος είναι κατά τι «ιερότερη», καθώς η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα είναι μια από τις ελάχιστες θετικές εικόνες που έχει να στείλει η Ελλάδα στο παγκόσμιο κοινό.

Η ίδια φαίνεται πως έχει αντιληφθεί πλήρως τη βαρύτητα και τη νευραλγική σημασία του ρόλου της, σύμφωνα με τις δηλώσεις της σε εκδήλωση της ΕΟΕ: «Αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα και κάθε φορά είναι πραγματικά ξεχωριστή, μοναδική με το τελετουργικό να αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές». Σύμφωνα με το βιογραφικό της, το αντίπαλον δέος της ξανθιάς Μενεγάκη, δηλαδή η μελαχρινή Ινώ Μενεγάκη μαθήτευσε πλάι σε σημαντικούς σκηνοθέτες (Ευαγγελάτος, Τερζόπουλος, Βολανάκης), υπήρξε μαθήτρια του Ανατόλι Βασίλιεφ και της Αριάν Μνουσκίν.

Η Ινώ Μενεγάκη, η οποία φέτος το χειμώνα πρωταγωνιστούσε στην παράσταση/performance με τίτλο «Σου ‘πα, μου ‘πες», εκτός από την εντρύφησή της στην αρχαία ελληνική τραγωδία έχει καταπιαστεί και πιο εύπεπτες πλευρές αυτού που θα λέγαμε θεάματος –προφανώς για τα προς το ζην. Παρότι στο επίσημο βιογραφικό της που διανέμεται από την ΕΟΕ παραλείπονται οι συμμετοχές της σε μεταγλωτίσσεις λατινοαμερικάνικων σειρών, με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει το όνομά της στους συντελεστές σειρών, όπως «Πάτι, η πιο όμορφη ιστορία» ή στο «Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν».

Η Μενεγάκη ως πρωθιέρεια θα παραδώσει την Ολυμπιακή Φλόγα στον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη. Η λαμπαδηδρομία θα διανύσει περί τα 2.900 χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους μέχρι να καταλήξει στις 17 Μαΐου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, όπου και θα παραδοθεί σε ειδική τελετή στην οργανωτική επιτροπή των Αγώνων του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα