ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Η ΔΗΜΑΡ

Παράθυρο για συμμετοχή σε μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, άνοιξε η Δημοκρατική Αριστερά, κάνοντας στροφή σε σχέση με τις θέσεις που διατηρούσε μέχρι σήμερα. Αιχμές για τον Φώτη Κουβέλη, άφησε, χωρίς να τον κατονομάζει, ο Αλέξης Τσίπρας.

Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ

ότι « δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση» και «κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση».

Κατηγορεί την ηγεσία του Συνασπισμού ότι πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο. Ταυτόχρονα, η ΔΗΜΑΡ κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας, λέγοντας πως «οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση».

Καταλήγει στην ανακοίνωσή της σημειώνοντας πως «η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ»

Η απάντηση Τσίπρα

Αμέσως μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ επιδώκουν τη συνενοχή της Αριστεράς και ψάχνουν να βρουν έναν «αριστερό Καρατζαφέρη».

«Εμείς δεν πρόκειται να προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών δεν πρόκειται να ματαιώσουμε την ελπίδα για να πάρουμε τρία υπουργεία», πρόσθεσε, κάνοντας έμμεση αναφορά στη συμμετοχή της Αριστεράς στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, το 1989.

«Εκφράζουμε την απορία μας για την συγκεκριμένη ανακοίνωση, αφού μόλις προχθές ο κ. Κουβέλης είχε δηλώσει τη στήριξή του σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα κατήγγελλε το Μνημόνιο», ανέφεραν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα