ΣΥΡΙΑ: 27 ΝΕΚΡΟΙ ΧΘΕΣ (ΜΟΝΟ) ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

Η συριακή πολεμική αεροπορία χτυπά σήμερα συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, όπου αεροπορική επίθεση προκάλεσε χθες τον θάνατο 27 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων (κυρίως) αμάχων. Στους 160 έφτασαν συνολικά χθες οι νεκροί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον πέντε πολίτες, μεταξύ τους μια γυναίκα και ένας μαχητής, σκοτώθηκαν στις σημερινές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο κυρίως τις συνοικίες Μαρτζέ (νότο), Σαχούρ, Χανάκο και Ταρίκ αλ-Μπαμπ, στα ανατολικά και Σέιχ Χοντρ κοντά στο κέντρο.

Σύμφωνα

με νέο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης, 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στη συνοικία του δημοτικού σταδίου, δυτικά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, τουλάχιστον ενάμιση μήνα αφότου άνοιξε το μέτωπο αυτό. Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA χαρακτήρισε την επίθεση «τρομοκρατική», δίνοντας τον ίδιο απολογισμό και κάνοντας λόγο για 64 τραυματίες.

Σε άλλα σημεία της χώρας, πέντε πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στο βομβαρδισμό της Σαϊγίντα Ζεϊνάμπ, τόπο προσκυνήματος των σιιτών κοντά στη Δαμασκό.

Ένας αντάρτης σκοτώθηκε από τις δυνάμεις του τακτικού στρατού στην επαρχία Ντεράα, προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης στο νότο. Στην ίδια περιοχή, ένα παιδί σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στην τοποθεσία Νουαϊμέ.

Στη Χάμα της κεντρικής Συρίας, ένας αντάρτης σκοτώθηκε στις μάχες.

Την Κυριακή στα βίαια επεισόδια σκοτώθηκαν 160 άνθρωποι (108 πολίτες, 22 αντάρτες και 30 στρατιώτες) σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα σήμερα στη Γενεύη η κατάσταση στη Συρία θα αποτελέσει το επίκεντρο των συνομιλιών κατά την έναρξη της 21ης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ όπου οι εκπρόσωποι της διεθνούς διπλωματίας θα συνεδριάσουν παρουσία του επικεφαλής του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για να εντείνουν τις πιέσεις επί του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα