ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σε πέντε προσαγωγές και τέσσερις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές προέβη χθες (Κυριακή) το απόγευμα η ΕΛ.ΑΣ. στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπου οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν μία ακόμη επεισοδιακή διαμαρτυρία κατά της χωροθέτησης και λειτουργίας μεταλλείων χρυσού.

Χίλια πεντακόσια περίπου άτομα προσέγγισαν το σημείο όπου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν οι εργασίες για το μεταλλείο χρυσού και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 28 έως

39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της στάσης. Παράλληλα προσήχθησαν άλλα πέντε άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα έπειτα από την ανάκρισή τους.

Η αστυνομία αναφέρει ότι σε ελέγχους που έγιναν εκεί βρέθηκαν ξύλινα κοντάρια, πέντε αντιασφυξιογόνες μάσκες, 19 βόμβες μολότοφ, έντεκα ναυτικές φωτοβολίδες με αλεξίπτωτο, μία αναλωθείσα ναυτική φωτοβολίδα με αλεξίπτωτο, δύο μαχαίρια και μία αυτοσχέδια σφεντόνα. Επιπλέον, τις πρωινές ώρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 34 βόμβες μολότοφ, τις οποίες άγνωστοι είχαν κρύψει στο σημείο Κεραίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΠ Κεντρικής Μακεδονίας, προκλήθηκαν εμπρησμοί εκ προθέσεως.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην περιοχή δέχθηκαν πέτρες και μολότοφ από τους κατοίκους και αντιεξουσιαστές, ενώ αυτές από την πλευρά τους απάντησαν με ρίψη χημικών, απωθώντας τους. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Οι διαδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα Δευτέρα στις Σκουριές. Από το πρωί κόσμος καταφτάνει στην πλατεία της Ιερισσού από τις γύρω περιοχές, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα