ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι Φαρμακοποιοι της Αθήνας, σε μια συνεδρίαση-θρίλερ, όπου όλα τα ενδέχόμενα ήταν ανοικτά μέχρι την τελευταία στιγμή.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Τα ξημερώματα κρίθηκε η απόφαση των Φαρμακοποιών της Αθήνας για τη συνέχιση ή μη της άρσης της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η

πρόταση του πρόεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κ. Λουράντου, στη θυελλώδη γενική συνέλευση ήταν προς την κατεύθυνση της συνέχισης των κινητοποιήσεων, τουλάχιστον έως τις 25 Ιουνίου, ημερομηνιά καταβολής της δεύτερης δόσης για τον Απρίλη.

Ωστόσο, το σώμα εμφανίστηκε διχασμένο, αφού αρκετοί υποστήριζαν την αναστολή των κινητοποιήσεων, λόγω της κοινωνικής πίεσης και με δεδομένο ότι καταβλήθηκαν χρήματα για την πρώτη δόση του Απριλίου.Έτσι, τα πνεύματα σε αρκετά σημεία οξύνθηκαν. Μάλιστα, ο κ. Λουράντος απείλησε ακόμη και με παραίτηση.

Μετά την πρώτη ψηφοφορία με ανάταση χειρός, ζητήθηκε η πραγματοποίηση ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία έληξε τα ξημερώματα. Τελικά, οι Φαρμακοποιοί αποφάσισαν να συνεχίσουν να μη προσφέρουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, έως τις 30 Απριλίου, οπότε και ζητούν δεσμεύσεις για τις οφειλές του 2011. Διαφορετικά, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσαν τα αιτήματα για έναρξη εκ νέου της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από φαρμακοποιούς που βρίσκονται σε περιοχές όμορες του Πειραιά, όπου οι συνταγές εκτελούνται κανονικά. Στη συνεδρίαση των Φαρμακοποιών εξαπολύθηκαν και αιχμές προς τους Συλλόγους, που αποφάσισαν, εσπευσμένα, να σταματήσουν την κινητοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα