Η … ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΕΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

«Ομάδα διαπραγμάτευσης» συγκροτούν οι πρόεδροι της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της Δημ.Αρ. , οι οποίοι και αναμένεται να μεταβούν από κοινού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.


Πρέσινγκ σε όλα τα μέτωπα επιχειρούν οι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος

και Φ. Κουβέλης, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο αποτυχίας, μετά την απόφασή τους για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή κοινή τους σύσκεψη στη Βουλή, παρουσία των Γ. Ζανιά και Β. Ράπανου, οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί θα μεταβούν την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. Όχι βέβαια για να εμφανισθούν μαζί στη Σύνοδο, κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν πρωτοφανές, αλλά για να δώσουν ο καθένας τη μάχη όπου μπορεί. Ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που προηγείται του Συμβουλίου, παρουσία και της Άγκελα Μέρκελ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αντίστοιχη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου αναμένεται ο Φρανσουά Ολάντ. Ο, δε, Φώτης Κουβέλης, το κόμμα του οποίου είναι «ορφανό» υπό την έννοια ότι δεν έχει ενταχθεί ακόμη σε κάποια ευρωπαϊκή κομματική ομάδα, θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί σε κύκλο επαφών που θα έχει με στελέχη της Επιτροπής και του Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα