Συνεχίζεται η συζήτηση επί της πρότασης μομφής

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «δεν τιμά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο να απωθούνται βουλευτές» καλώντας την κυβέρνηση να καταδικάσει τα όσα συνέβησαν, ενώ εξηγήσεις-υπό την απειλή της αποχώρησης από τη συζήτηση- ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τον προπηλακισμό διέψευσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, που έλαβε το λόγο αμέσως μετά, που τον απέδωσε

ως αποτροπή βίαιης εισόδου των βουλευτών μέσα στο κτήριο.

Περίπου στο ίδιο «μήκος κύματος» με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ζητώντας πλήρη ενημέρωση «εξέπεμψαν» οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. Πάρις Κουκουλόπουλος και Νίκος Τσούκαλης αντίστοιχα.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει επικαλούμενος τη βουλευτή Ραχήλ Μακρή-που βρισκόταν στην Αγία Παρασκευή- κι ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Τη στάση των ΜΑΤ καταδίκασε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης.

Νωρίτερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε αμιγώς στην πρόταση μομφής, με το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη -από τους πρώτους ομιλητές- να την χαρακτηρίζει «πρόταση δυσπιστίας χωρίς αιτία» κι αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια, όπως και στην αναχαίτιση της ύφεσης.

Στο αντίθετο άκρο τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που χαρακτήρισε την κυβέρνηση «επικίνδυνη για τη χώρα», ενώ για τους λόγους που κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας διερωτήθηκε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα