Επεισόδια και προπηλακισμοί έξω από την ΕΡΤ

21:18 9/11/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 21.34

Πολλοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων, ενώ μεταδίδεται το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα, οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ έριξαν χημικά και ξυλοκόπησαν
συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο και βουλευτές.

Στις τέσσερις το απόγευμα αστυνομικοί συνόδευσαν τεχνικούς της Δημόσιας Τηλεόρασης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ο κ. Σαββίδης επισήμανε πως οι τεχνικοί μπήκαν κρυφά, από την πίσω πόρτα. Η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι βουλευτές ζήτησαν να είναι παρόντες, καθότι στην ΕΡΤ βρίσκονται πανάκριβα μηχανήματα, τα οποία είναι ακόμα χρεωμένα στους εργαζομένους, καθότι δεν έχει γίνει παράδοση-παραλαβή και η αστυνομία αρνήθηκε. «Δεν ξέρουμε τι κάνανε με τα μηχανήματα, αφού δεν μας επέτρεψαν να είμαστε παρόντες. Έχουμε πληροφορίες πως πήραν μαζί τους κάποια» δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η είσοδος στην ΕΡΤ έγινε χωρίς εισαγγελική άδεια, γεγονός που επιβεβαίωσε μετά από τηλεφώνημά της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ανανέωση 21.11

Κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων στο ύψος του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ μετά την ένταση που προκλήθηκε τις απογευματινές ώρες με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και να απαγορεύουν την είσοδο στο κτίριο σε εργαζόμενους στην ΕΡΤ και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν , που βρίσκονται εκεί.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν έγινε αντιληπτό πως εισήλθαν στο ραδιομέγαρο δύο εργαζόμενοι τεχνικοί της Δ,Τ., συνοδεία αστυνομικών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων έξω από το κτίριο.

Νωρίτερα απόψε

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με αφορμή καταγγελίες από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ και ΚΚΕ ότι βουλευτές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής έχουν προπηλακιστεί από τα ΜΑΤ.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των τριών κομμάτων Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νώντας Μαριάς και Θανάσης Παφίλης ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει από την ΕΡΤ τα ΜΑΤ και να ενημερώσουν τη Βουλή τόσο ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχουν προπηλακιστεί βουλευτές έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

«Αυτό που επιχειρήθηκε ήταν βίαιη εισβολή βουλευτών μαζί με μια ομάδα εργαζομένων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ. Δεν θα επιτρέψουμε επανακατάληψη της ΕΡΤ. Είναι δημόσια περιουσία», υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης.

Από την πλευρά του, ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Βουλής είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση προκειμένου να ενημερωθεί τι πραγματικά συμβαίνει για να ενημερώσει τους βουλευτές.
Keywords
Τυχαία Θέματα