Κ.Παπούλιας: Καθήκον μου να υπερασπιστώ το λαό από τον φασισμό

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Βασικό θέμα συζήτησης των δυο αντρών είναι οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και της δράσης της Χρυσής Αυγής. Αμέσως μετά, τον πρόεδρο θα δει ο Φώτης Κουβέλης.

«Από μικρό παιδί πολέμησα

τον φασισμό και τον ναζισμό. Υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται» σημείωσε ο κ. Παπούλιας στον κ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχαν μπροστά στις κάμερες.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «είχαμε για καιρό στον κόρφο μας κρυμμένο το φίδι. Κάποιοι νόμισαν ότι ήταν φιδάκι. Κάποιοι τώρα ξαφνιάζονται. Έφτασε η στιγμή η Πολιτεία να το αντιμετωπίσει και υπάρχει το νομικό πλαίσιο». Ακόμη πρόσθεσε πως απαιτείται να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα το θέμα, εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση, στηριζόμενη στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και συντεταγμένα από την πολιτεία η εγκληματική δράση των νεοναζί στη χώρα μας».

Και συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ανοχή, να μπει ένα τέλος στο χάιδεμα από μερίδα των ΜΜΕ, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στο χάιδεμα από μερίδα των ΜΜΕ, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στις ανισόρροπες εξισώσεις που αντικειμενικά αθωώνουν και νομιμοποιούν πολιτικά την εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζί στη χώρα μας»

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην διαρροή ότι το Μαξίμου δεν επιθυμεί τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του φασισμού. Είπε χαρακτηριστικά: Ειλικρινά, θλίβομαι γι’ αυτό. Σε κάθε περίπτωση, εμείς σήμερα θα ζητήσουμε από τον πρόεδρο της Βουλής έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας, προκειμένου ανοιχτά και μπροστά στο λαό να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης των νεοναζί. Ανεξάρτητα από την ανταπόκριση ή όχι του προέδρου της Βουλής, με τη νέα σύνοδο θα ζητήσουμε προ ημερησίας συζήτηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα