Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη Συρία, λέει ο Άσαντ

«Δεν ανησυχώ για το ψήφισμα που κατέθεσαν ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Από την ανεξαρτητοποίησή της, η Συρία τήρησε όλες τις συνθήκες που υπέγραψε» δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος στον δημόσιο κινεζικό τηλεοπτικό σταθμό China Central Television και υπογράμμισε πως δέχεται τον διεθνή έλεγχο του συριακού χημικού οπλοστασίου.

Ακόμη εξήρε το ρόλο που διαδραματίζουν Κίνα και Ρωσία στην κατεύθυνση της αποτροπής μιας στρατιωτικής επίθεσης κατά της Συρίας, κατηγορώντας τους πολέμιους του πως βλέπουν στο πρόσωπό της Συρίας έναν φανταστικό εχθρό.

Η συριακή κρίση θα βρεθεί αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν κατά την 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία ανοίγει αύριο στη Νέα Υόρκη.

Κανένας δεν περιμένει να υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα αυτή την εβδομάδα, αλλά όπως τόνισε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, «η Συρία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ειρήνη, την ασφάλεια και η μεγαλύτερη ανθρωπιστική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Ας είμαστε ξεκάθαροι, η χρήση χημικών όπλων στη Συρία είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου. Τα δεινά των πολιτών πρέπει να τερματιστούν».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών του συριακού καθεστώτος Ουαλίντ Μουάλεμ από τη βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα