Συμβιβασμός τραπεζών και υπερχρεωμένου αγρότη με τη βούλα της Δικαιοσύνης

Συγκεκριμένα το δικαστήριο με την υπ΄αριθμόν .339/2012 απόφαση του δικαίωσε με δικαστικό συμβιβασμό, δανειολήπτη αγρότη 47 ετών , διαζευγμένο ,πατέρα ενός παιδιού. Ο εν λόγω δανειολήπτης,ο οποίος είναι μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είχε δανειστεί από τρεις Τράπεζες και τα χρέη του έφταναν συνολικά 67.451,35 Ευρώ. Η ιδιαιτερότητα της υπόθεσης έγκειται

στο γεγονός ότι ο δανειολήπτης ζήτησε και κατάφερε να κερδίσει την συναίνεση των δύο πιστωτριών Τραπεζών, οι απαιτήσεις των οποίων υπερέβαιναν το 66% του χρέους του . Η τρίτη τράπεζα είχε αντίθετη γνώμη ,αλλά η διαφωνία της κρίθηκε από το δικαστήριο καταχρηστική . Και το έτσι το δικαστήριο διέταξε να γίνει και από την τρίτη Τράπεζα δεκτό το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών ,όπως αυτό προτάθηκε από τον δανειολήπτη.

Ο δανειολήπτης επικαλούμενος, μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του ζήτησε και πέτυχε από το Ειρηνοδικείο Χανίων να ανακληθεί η αίτηση ρύθμισης των χρεών του διασώζοντας εκτός από την κύρια κατοικία του 110 τ.μ , ενώ κατάφερε να διασώσει από ρευστοποίηση και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία., προτείνοντας δόσεις σύμφωνα με τα εισοδήματά του .

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , δεν θα μπορούσε παρά να δει με καλό μάτι αυτή την προσπάθεια, που καταβάλλουν κάποιες Τράπεζες να τα “βρουν” με τους πελάτες τους, καλώντας όλες να μιμηθούν την στάση αυτή , να αλλάξουν και πολιτική αλλά και τακτική, « γιατί οι μέρες είναι δύσκολες και οι πολίτες της Χώρας μας περνούν πρωτόγνωρες οικονομικές δυσκολίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα