«Μην επενδύσετε, θα χάσετε τα λεφτά σας»

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή», μιλώντας στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα και προέβλεψε πως «ο χρόνος της ελληνικής κυβέρνησης τελειώνει». Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά δε θα αντέξει».

Σαν να μην έφταναν αυτά, κληθείς από τη γερμανική εφημερίδα να σχολιάσει «πώς θέλει να εμποδίσει τις αποκρατικοποιήσεις», ο πρόεδρος

της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η ίδια η αγορά θα φροντίσει για αυτό. Κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη, με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».

Πολιτική σύγκρουση

Οι εν λόγω δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν… ρίχτερ αντιδράσεων, ενώ χθες το βράδυ, κυριάρχησαν στην πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2013. Έντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, που ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανασκευάσει.

Οξεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «καλεί κάθε ξένο επενδυτή να προσέξει γιατί οποιαδήποτε επένδυσή του στην Ελλάδα μπορεί και να ακυρωθεί», χρεώνοντας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «αντεθνική πρόκληση, προβοκάτσια εναντίον του τόπου». «Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα, όπου καλεί κάθε επενδυτή να αποφύγει να επενδύσει στη χώρα μας, δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι αυτός και το κόμμα του να διαλύσουν τον τόπο», υπογράμμισε με τη σειρά του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, παρεμβαίνοντας στη Βουλή, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προτιμά να ελεεινολογεί ανευθύνως, αντί να έχει έστω και ελάχιστα εθνικά οφέλη η χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα