Σύγκρουση για την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να παρουσιάσει αύριο, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, δια του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκου Βούτση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Παναγιώτη Λαφαζάνη, την πρότασή του για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και την επιβολή κυρώσεων στο εν λόγω

νεοναζιστικό μόρφωμα. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δική του τροπολογία οδηγεί ήδη σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, αφού η Κουμουνδούρου θα καταψηφίσει τη σχετική κυβερνητική τροπολογία.

«Γιατί φοβάται;»

Η σύγκρουση κλιμακώνεται μετά τις αιχμές που άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος διερωτήθηκε «τί φοβάται και αρνείται να στηρίξει τη ρύθμιση (σ.σ. της κυβέρνησης)» ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η πρόταση της κυβέρνησης είναι απλή, σαφής και αποτελεσματική: Να αναστέλλεται η χρηματοδότηση κομμάτων, τα οποία είναι υπό δικαστική κρίση, για το αν αποτελούν ή όχι εγκληματική οργάνωση. Ρωτώ: Γιατί αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι φοβάται και αρνείται να στηρίξει την ρύθμιση αυτή;» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελάκης.

«Άθλια πολιτική διαρροών»

Στον υπουργό Εσωτερικών απάντησε, σε υψηλούς τόνους, ο Νίκος Βούτσης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιλέγει «την άθλια πολιτική των διαρροών σε μια ακόμα επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης με μόνιμο στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ». «Το με ποιους όρους θα ανασταλεί η χρηματοδότηση και τα προνόμια των βουλευτών είναι ζήτημα πολιτικής διαβούλευσης και συναρτάται βεβαίως και με την πρόοδο των ερευνών της δικαιοσύνης αφού μόλις σήμερα θα μας γνωστοποιηθούν τα παραπεμπτικά της Εισαγγελίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής», συνέχισε ο Νίκος Βούτσης, ενώ επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει “ναι” στη διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α. και καταθέτει πρόταση για το πώς. Η κυβέρνηση, αντί να συκοφαντεί, ας επιδιώξει τη συναίνεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα