«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-Δένδια για τον «κοριό» της ΕΥΠ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, με ανακοίνωσή του, πως «τίθεται μείζον ζήτημα Δημοκρατίας», επικαλούμενος «αναπάντητα ερωτήματα» τα οποία, κατά τον ίδιο, προκύπτουν από τις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ όσο και από τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον Νίκο Δένδια ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης

Σπηλιωτόπουλος.

Σκληρή ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που σημείωσε ότι «για μία ακόμη φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να άγεται και να φέρεται από τις ποικιλώνυμες συνιστώσες της, με αποτέλεσμα άλλα να διαψεύδει τη μία ημέρα και άλλα να υποστηρίζει την άλλη». «Είναι σαφές ότι ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ και υποκλοπών συνομιλιών τους δεν υπάρχει. Υπάρχουν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και έρευνες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για παράνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», συνέχισε το γραφείο του Νίκου Δένδια, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως «κατεχόμενος από αντιπολιτευτικό οίστρο, υιοθετεί απίστευτα σενάρια συνωμοσίας». «Καλούμε λοιπόν και πάλι την ηγεσία του να επανέλθει στη σοβαρότητα και εάν διαθέτει οιοδήποτε στοιχείο να το καταθέσει στις δικαστικές αρχές. Σε διαφορετική περίπτωση, ας σταματήσει να συμπράττει σε συζήτηση «καφενειακού» επιπέδου που εκθέτει όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

«Η δήλωσή του πως δεν παρακολουθούνται πολιτικά κόμματα από την ΕΥΠ, κρατείται και καταγράφεται. Φανταζόμαστε ότι το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του κρατικού μηχανισμού», ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας την επιθυμία του να μην δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Διαψεύσεις και ερωτήσεις

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τον «πετροπόλεμο» δηλώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης, το θέμα είχε πάρει διαστάσεις με τη συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στον ΣΚΑΪ. Στη συνέντευξή του αυτή, ο κ. Κεδίκογλου είχε καλέσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον ΣΥΡΙΖΑ «να προσφύγει στη Δικαιοσύνη» και είχε διαψεύσει εξαιρετικά «χλιαρά» τη φημολογία περί παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ.

«Επειδή είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, εννοώ το αν και πώς και πότε γίνονται υποκλοπές, γι` αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί όταν θίγουμε αυτό το ζήτημα, δεν μπορεί να αφήνουμε, να διοχετεύουμε δήθεν πληροφορίες ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά μας και μετά να το γυρνάμε στην ιστορία με τον λαγό και την τίγρη -λέμε και καμία βλακεία να περάσει η ώρα. Αν το λες, το λες σοβαρά, κάνεις την καταγγελία και προσφεύγεις στη Δικαιοσύνη. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες», είχε πει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να προσθέσει ότι «δεν υπήρξαν παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής ήταν η αντιτρομοκρατική που επελήφθη της υπόθεσης, γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις για τις οποίες είχαμε καταγγελίες, είχαμε σοβαρά στοιχεία».
Παράλληλα, τη φημολογία περί παρακολουθήσεων είχε ενισχύσει και σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλου. Ο πρώην υπουργός είχε επίσης κάνει λόγο για «μείζον θέμα Δημοκρατίας» και, μεταξύ άλλων, ζητούσε εξηγήσεις από τον Νίκο Δένδια για τη διαρροή πληροφοριών από την ΕΥΠ και τη διαρροή στοιχείων από το στάδιο της προανάκρισης περί την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα