ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΥΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΜΕ ΛΙΒΑΝΕΖΟΥΣ

14:20 6/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Συμπλοκές ξέσπασαν σήμερα μεταξύ Σύρων στρατιωτών και κατοίκων μιας περιοχής του Λιβάνου στα σύνορα με τη Συρία.

Οι συγκρούσεις κατά τις οποίες γίνεται χρήση ρουκετών και πολυβόλων, σημειώνονται στον τομέα Χερμπέτ Νταούντ στην ορεινή περιοχή Ερσάλ. Οι ταραχές ξέσπασαν μετά το θάνατο ενός Λιβανέζου νωρίς σήμερα το πρωί από πυρά Σύρων στρατιωτών, στον ίδιο τομέα, δήλωσε τοπική πηγή στο Ερσάλ. Τρεις ακόμη Λιβανέζοι τραυματίστηκαν.

«Οι κάτοικοι προσπαθούν να πάρουν τη σορό του Λιβανέζου από τη συριακή δύναμη που εισήλθε στην περιοχή Ερσάλ». Ο δήμαρχος της Ερσάλ Άλι Αλ-Χτζέιρι δήλωσε

ότι Σύροι στρατιώτες άνοιξαν πυρ τη νύχτα εναντίον τεσσάρων, σκοτώνοντας δύο μεταξύ αυτών. “Οι Σύροι μετέφεραν τη σορό κοντά τους».

Η πλειοψηφία των κατοίκων στην περιοχή Ερσάλ είναι υποστηρικτές της εξέγερσης που ξέσπασε πριν από 15 μήνες κατά του καθεστώτος Άσαντ. Η εξέγερση στη Συρία επιτείνει τις εντάσεις στο Λίβανο, ο οποίος μένει διχασμένος ανάμεσα στους πολέμιους και τους υποστηρικτές του Άσαντ.

Η πόλη της Τρίπολης στο βόρειο Λίβανο συγκλονίστηκε στις 2 και 3 Ιουνίου και στα μέσα Μαΐου από μάχες μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του Άσαντ, με 24 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα