Τζόκοβιτς-Φέντερερ στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός

Ο ημιτελικός που όλοι περίμεναν να παρακολουθήσουν στο Γαλλικό Όπεν το οποίο διεξάγεται στο Παρίσι, τελικά προέκυψε.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ρότζερ Φέντερερ θα διασταυρώσουν τις «ρακέτες»  τους, με τον νικητή να κερδίζει το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, εκεί όπου εκτός απρόοπτου θα περιμένει ο Ράφαελ Ναδάλ, που πάει για τον 7ο τίτλο του στο Roland Garros.

Μιλώντας για τον επικείμενο ημιτελικό με τον Ρότζερ Φέντερερ, ο σέρβος δήλωσε: «Θα είναι ένας ακόμη σπουδαίος ημιτελικός. Δεν θέλω

να μιλήσω πολύ για τον Ρότζερ. Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητά του και τι μπορείς να περιμένεις από αυτόν σε αυτό το στάδιο ενός μεγάλου τουρνουά. Πέρυσι κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Είχε παίξει απίστευτα, αλλά και εγώ νομίζω ότι έπαιξα σε υψηλό επίπεδο».

Οι δύο παίκτες συνολικά έχουν βρεθεί αντίπαλοι 25 φορές, με την αρχή να γίνεται στη χωμάτινη επιφάνεια του Μόντε Κάρλο το 2006 και τον Ρότζερ Φέντερερ να επικρατεί εύκολα του άπειρου τότε Τζόκοβιτς με 3-0 σετ για τον γύρο των «64».
Συνολικά ο Φέντερερ έχει κερδίσει στις 14 από τις 25 αναμετρήσεις τους, ενώ σε τουρνουά Grand Slam θα αναμετρηθούν για 10η φορά, με τον Φέντερερ να επικρατεί με 5-4 νίκες.

Με εξαίρεση τις νίκες του Ελβετού στον τελικό του US Open το 2007 και στον προημιτελικό του Aυστραλιανού Όπεν την ίδια χρονιά, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι για την ημιτελική φάση ενός Grand Slam.
Μάλιστα τα δύο τελευταία έχουν περάσει στην ιστορία σαν κλασικά.

Πέρυσι στον ημιτελικό του Roland Garros, σε ένα παιχνίδι που είχε διάρκεια 3 ώρες και 39 λεπτά ο Φέντερερ είχε «σπάσει» ένα αήττητο σερί 43 αγώνων του Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να παίρνει την εκδίκησή του λίγες εβδομάδες αργότερα στον ημιτελικό του US Open σε ένα ματς που πήγε στα πέντε σετ και χρειάστηκαν 3 ώρες και 51 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα