ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

08:45 5/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Ακολουθούν αύριο οι ένστολοι, ενώ από Δευτέρα ξεκινούν απεργίες οι καθηγητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Απεργιακός κατά παράδοση ο Σεπτέμβριος, όμως οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν, πριν από τη ΔΕΘ, από τα … ρετιρέ. Δικαστικοί, γιατροί, πανεπιστημιακοί και ένστολοι δίνουν ραντεβού στους δρόμους.

Αντιδρώντας στις μειώσεις των ειδικών μισθολογίων, στο πλαίσιο

του πακέτου των 11,6 δισ. ευρώ, σήμερα Τετάρτη, στις 12.30 θα συγκεντρωθούν έξω από τον Άρειο Πάγο μέλη των 6 δικαστικών ενώσεων (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου τού Κράτους). Κατά την πανδικαστική συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο, θα μιλήσει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος έχει ταχθεί στο πλευρό των δικαστών.

Παράλληλα, την πρώτη μέρα του νέου δικαστικού έτους, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν για τον ίδιο λόγο πανδικαστικές συγκεντρώσεις (12.30 μ.μ.) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και διακοπή λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων.

Στάση εργασίας από τις 11:00 ώς τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιούν, σήμερα Τετάρτη και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα πραγματοποιήσει στις 11.30 πμ διάβημα διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη, οι ένστολοι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο Καλλιμάρμαρο, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο «λευκής απεργίας».

Προς απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα κατευθύνονται και οι πανεπιστημιακοί. Στη συνεδρίαση της ΠΟΣΔΕΠ κατέθεσαν πρόταση για μία πρώτη 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, στις 8 το βράδυ. Έτσι, εξεταστική περίοδος θα σταματήσει, πριν καλά καλά αρχίσει. Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι οποίοι προσανατολίζονται σε πενθήμερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα. Στις 14 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, θα συνεδριάσουν για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Σήμερα, Τετάρτη συνεδριάζουν οι πρυτάνεις με φόντο τις επικείμενες περικοπές στις αποδοχές των πανεπιστημιακών.

Η πρώτη εβδομάδα κινητοποιήσεων κλείνει με την «καθιερωμένη» συγκέντρωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Και παρ’ ότι ο πρωθυπουργός δεν θα είναι εκεί, να «ακούσει» τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα συνδικάτα «υπόσχονται» μια δυναμική κινητοποίηση, αρχή ενός καυτού Φθινόπωρου…

Διαβάστε επίσης: ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα