Στόχος μας να αποτρέψουμε την χρεοκοπία

Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Muenchner Merkur, δήλωσε ότι προβλέπει αρχή της ανάκαμψης από το τέλος του 2013 ενώ διαβεβαιώνει τη γερμανική πλευρά για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Ο Πρωθυπουργός που θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU) Χ. Ζεεχόφερ δήλωσε: «Σαφής στόχος μας, συνεχίζει, είναι να αποτρέψουμε την χρεοκοπία και τόνισε ότι θέλουμε

ως κράτος να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας – πολιτικά και οικονομικά. Αυτός είναι ένας σκληρός αγώνας. Αλλά θα τον κερδίσουμε και θα γίνει μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ είναι αποστολή μας να αποδειχθούμε από κάθε άποψη αξιόπιστοι».

Ο Αν. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα την επόμενη χρονιά θα αφήσει πίσω της την δυσκολότερη φάση της κρίσης και ότι περί το τέλος του 2013 θα ζήσει η χώρα μια ανάκαμψη. Ενώ δήλωσε ότι ήδη υπάρχουν ενθαρρυντικά δείγματα, όπως οι αποταμιεύσεις ελλήνων πολιτών στις ελληνικές τράπεζες, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει 11 θέσεις στην κατάταξη της ανταγωνιστικότητας των χωρών παγκοσμίως.

Σχετικά με τα αναληθή δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία το όνομα της μητέρας του Γιώργου Παπανδρέου ήταν στη λίστα Λαγκάρντ ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι: «Δεν πρόκειται να κρίνω κανέναν μόνο από τους ισχυρισμούς εφημερίδων. Δεν χτυπώ κανέναν κάτω από τη ζώνη. Έχω ήδη προτείνει σημαντικές αλλαγές στο νόμο για τους πολιτικούς και τη συμπεριφορά τους. Είμαστε Ευρωπαίοι. Έχουμε νόμους και δικαστικές διαδικασίες. Δεν θα καταδικάσουμε ανθρώπους στηριζόμενοι μόνον σε ισχυρισμούς.».

Keywords
Τυχαία Θέματα