ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τα πολλά δημοσιονομικά αλλά κυρίως λειτουργικά προβλήματα του χώρου της υγείας, συζήτησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Υγείας. Τη λήψη πρωτοβουλιών προανήγγειλε ο κ. Βενιζέλος, την διοικητική μεταρρύθμιση του Υπουργείου από Σεπτέμβρη, επεσήμανε ο κ. Λυκουρέντζος.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Τα οικονομικά προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, οι δυσλειτουργίες του ΕΣΥ, αλλά και όλες

οι πτυχές του χώρου της Υγείας συζήτησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος και ο Υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος, από την Αριστοτέλους, με δεδομένο το αναμενόμενο «νυστέρι» των 1,387 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε τα πολλά δημοσιονομικά αλλά κυρίως λειτουργικά προβλήματα της Υγείας, υποστηρίζοντας ότι θα ληφθούν πρωτοβουλίες και ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος. «Τα δημοσιονομικά προβλήματα είναι γνωστά και σχετίζονται με τις ευρύτερες προσπάθειες της χώρας μας να συντονιστούμε με τα άλλα ευνομούμενα κράτη που παρέχουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας», είπε ο κ. Βενιζέλος. Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη στρατηγική, από το Φάρμακο έως το νέο υγειονομικό χάρτη.

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την ηθική συμπαράσταση, υποστηρίζοντας πως για το Υπουργείο αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση η άμεση και ποιοτική πρόσβαση των πολιτών σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Μάλιστα, προσέθεσε πως αυτές οι υπηρεσίες ήδη παρέχονται. Πάντως, ανακοίνωσε πως προχωράει η δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και η διοικητική μεταρρύθμιση του Υπουργείου που αναμένεται από τις αρχές Σεπτέμβρη. Μάλιστα κατά τον υπουργό Υγείας, άμεσοι στόχοι είναι η οικονομική υποστήριξη του ΕΟΠΥΥ και η εξασφάλιση πόρων ώστε να εξοφληθούν οι προμηθευτές και να λειτουργήσει η ευρύτερη αγορά της υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα