ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπορεί η οικονομία της Γερμανίας στους αριθμούς να ανθεί, ωστόσο η ανεργία σημείωσε άνοδο για πέμπτο συνεχή μήνα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η κρίση άγγιξε και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης της Γερμανίας, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9.000 ανθρώπους τον Αύγουστο, με το συνολικό αριθμό των ανέργων να φθάνει τα 2.901 εκατομμύρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο, αν και παραμένει κοντά στο χαμηλό επίπεδο πριν από την ενοποίηση της χώρας.

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης έχει αρχίσει να επιδρά αρνητικά στην αγορά εργασίας

της χώρας. Η αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της Γερμανίας επιβραδύνθηκε στο 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι επιχειρήσεις της χώρας περικόπτουν τις επενδύσεις τους, ανησυχώντας για την κρίση που σαρώνει τις χώρες του Νότου της Ευρωζώνης.

Η κρίση στον νότο της ευρωζώνης επηρεάζει αρνητικά τη γερμανική οικονομία, καθώς μειώνονται οι εξαγωγές της στην περιοχή, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Άλλωστε σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,2% το πρώτο εξάμηνο του 2012 από τη Γερμανία προς τους σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της στην Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα