Στο στόχαστρο των ελεγκτών όσοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Ήδη δόθηκε εντολή από τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη να ελεγχθούν τα εμβάσματα από το ποσό αυτό και πάνω. Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου ανέλαβε το έλεγχο των φορολογούμενων με εμβάσματα άνω των 50.000 ευρώ την περίοδο 2009, 2010 και 2011που έστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα 50.000 ευρώ και άνω.

Μέχρι σήμερα ο φορολογικός έλεγχος επικεντρώνονταν στους φορολογούμενους που τη συγκεκριμένη περίοδο διακίνησαν στο εξωτερικό κεφάλαια που υπερέβαιναν τις 100.000 ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Και αυτή η απόφαση ελήφθη διότι οι δειγματοληπτικοί

έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών «έδειξαν» φοροδιαφυγή και σε φορολογούμενους που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό μικρότερα των 100.000 ευρώ. Για το λόγω αυτό, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να κατεβάσει το όριο του ελέγχου στις 50.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι αυτοί ανατέθηκαν από τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των φύλλων ελέγχου, των πράξεων προσδιορισμού του φόρου και των λοιπών καταλογιστικών πράξεων καθώς και των τυχόν συμπληρωματικών φύλλων ή πράξεων καθώς και για την περαιτέρω διαδικασία επίλυσης των σχετικών φορολογικών διαφορών και βεβαίωσης των καταλογιζόμενων διαφορών φόρων, πρόσθετων φόρων, προσαυξήσεων, τελών, εισφορών και προστίμων.

Σημειώνεται ότι όσοι δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις και τα κεφάλαια που διακίνησαν στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προσαυξήσεων και πρόσθετων φόρων έως 45% (ανάλογα με το έτος που έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό και την κλίμακα που ίσχυε τη χρονιά εκείνη)

Από τις διασταυρώσεις στοιχείων είχε προκύψει ότι εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό 54.000 φορολογούμενοι. Για τους 24.753 είχαν προκύψει αδικαιολόγητες αποκλίσεις μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωσαν στην εφορία και των καταθέσεων που έστειλαν στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα