Για τη Δημοκρατία αγωνίζεται ο Βενιζέλος

Στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, εξηγούσαν λίγο μετά τις δηλώσεις του στην Ιπποκράτους, μιλώντας στο matrix24.gr ότι η διαφωνία τους στο θέμα της ΕΡΤ δεν αφορά μόνο στο μέλλον των εργαζομένων σε αυτήν, αλλά σε θέματα Δημοκρατίας που διαπερνούν τα πάντα. Από τον τρόπο λήψης των αποφάσεων σε επίπεδο κυβέρνησης ως τις σχέσεις των εταίρων μέσα σε αυτήν.

Εξηγούσαν μάλιστα πως όλα όσα θίχτηκαν στην συνάντηση, και είχε περιγράψει νωρίτερα ο Ευάγγελος

Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, ανασχηματισμού της κυβέρνησης και διαμόρφωσης ενός ουσιαστικού σχήματος συντονισμού και εφαρμογής των αποφάσεων των τριών αρχηγών, μένουν να …μορφοποιηθούν.

Και αυτό θα γίνει μόνο εφόσον λυθούν θέματα δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης, όπως έλεγαν παραπέμποντας στις δηλώσεις Βενιζέλου ότι «ο αγώνας γίνεται για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς, την πολιτική μας σοβαρότητα, την προοπτική της κυβέρνησης, την αγωνία του ελληνικού λαού που δεν θέλει εκλογές, θέλει μεταρρυθμίσεις, αλλά θέλει να ξέρει ότι η κυβέρνησή του τον καθοδηγεί σωστά και υπεύθυνα στην οριστική έξοδο από την κρίση».

Υποστήριζαν δε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε σε δύσκολη θέση, αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που είχε δημιουργήσει, εξού και ζήτησε χρόνο ώστε να καταθέσει συνολικά την πρότασή του για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης αύριο Τετάρτη. Η ερμηνεία πάντως που αποδίδουν στην απόφαση του ΣτΕ στο ΠΑΣΟΚ –και καλούν και τον κ.Σαμαρά να δώσει την ίδια- είναι πως δεν υπάρχει άλλος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας πέραν της ΕΡΤ, οπότε απαιτείται η ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στο κλείσιμό της και η επαναλειτουργία άμεσα όλων των συχνοτήτων της. Επιμένουν δε να του θυμίζουν πως «καμία κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα και το δικαίωμα να αναστείλει τη λειτουργία του Συντάγματος που προβλέπει την ύπαρξη της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και καθορίζει την αποστολή της», όπως είπε στις δηλώσεις του και ο κ.Βενιζέλος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ακριβώς στη διαφορετική ερμηνεία του Μεγάρου Μαξίμου, «κολλάει» η όποια συμφωνία, με τους διαλόγους στο εσωτερικό της αίθουσας όπου πραγματοποιείτο η σύσκεψη των αρχηγών χθες να γίνονται σε πολύ υψηλούς τόνους. Ενδεικτικές της κατάστασης ήταν οι φωνές του Ευάγγελου Βενιζέλου που συχνά ακούγονταν μέχρι έξω, με καλά πληροφορημένες πηγές να μιλούν για λεκτική επίθεση άνευ προηγουμένου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και επικριτικά λόγια προς τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα