Εθνική Τράπεζα: 8,25 μετοχές για κάθε 1 warrant

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η αναλογία των νέων μετοχών που θα μπορούν να αποκτήσουν οι κάτοχοι των δικαιωμάτων αγοράς (warrants) της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αναλογία θα κινηθεί στη ζώνη των 8,25 νέων μετοχών για κάθε τίτλο warrants. Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, όπου συγκεντρώθηκαν 1,079 δισ. ευρώ δηλαδή περίπου το 11,1% των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών (9,756 δισ. ευρώ). Η επιτυχία της Εθνικής αποκτά πρόσθετη αξία

από το γεγονός ότι η αύξηση ολοκληρώθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία έντονης μεταβλητότητας και νευρικότητας στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτέλεσμα της δυσμενούς εξέλιξης στο θέμα της ΔΕΠΑ αλλά και των ισχυρών αναταράξεων που προκάλεσε το θέμα της ΕΡΤ.

Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό και το πότε θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών καθώς και των warrants στο ΧΑ με πιθανότερη ημερομηνία αυτή της Πέμπτης 27 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την τράπεζα η αύξηση κεφαλαίου ολοκληρώθηκε με την επίτευξη της ιδιωτικής συμμετοχής χωρίς να απαιτηθεί η έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών (Coco’s). Σύμφωνα με την ανακοίνωση συνολικά από την άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης κατά 57,69% με την καταβολή συνολικού ποσού 675,5 δισ. ευρώυρώ, που αντιστοιχεί σε 157.461.428 νέες μετοχές ενώ 115.498.945 μετοχές έμειναν αδιάθετες. Διατέθηκαν 94.085.209 από τις παραπάνω αδιάθετες μετοχές με βάση τις προεγγραφές και τις εγγραφές για αδιάθετες μετοχές, με αποτέλεσμα το τελικό ποσοστό κάλυψης της αύξησης να ανέρχεται σε 92,16% και συγκεντρώθηκε συνολικό ποσό 1,079 δισ. ευρώ.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Πειραιώς

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς η οποία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν των 570 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν στρατηγικοί επενδυτές (Millennium BCP και Societe Generale) επιπλέον 500 εκατ. ευρώ έχουν καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές και πλέον η τράπεζα στοχεύει στην άντληση από την αγορά κεφαλαίων σημαντικά υψηλότερων του 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων συμμετοχής στην αύξηση ενώ την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου ολοκληρώνεται η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων.

Στο 9% η συμμετοχή της Paramaount στην Alpha

Τέλος όπως ανακοινώθηκε χθες από την Alpha Bank η συμμετοχή του ΤΧΣ ανήλθε στο 83,66% του συνόλου των μετοχών. Σε ότι αφορά την Paramount (επενδυτικό σχήμα του Κατάρ) ελέγχει μετοχές που αντιστοιχούν στο 1,28% του συνόλου των μετοχών καθώς και παραστατικούς τίτλους δικαιωμάτων κτήσεως μετοχών (Warrants), οι οποίοι, εφόσον ασκηθούν πλήρως, αντιστοιχούν στο 7,71% του συνολικού αριθμού μετοχών της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα