ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ

18:40 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Βροχή ανώνυμων, αλλά και επώνυμων καταγγελιών έφταναν στο ΣΔΟΕ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ακόμα και γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών είχε ενημερώσει με ονομαστική επιστολή του το ΣΔΟΕ ότι διαθέτει πληροφορίες πως ο πρώην υπουργός Εθνικής

Αμυνας διατηρεί στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην τράπεζα UBS, καταθέσεις ύψους 850.000.000 δολαρίων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός -που αναγράφεται μάλιστα στο επίσημο πόρισμα του ΣΔΟΕ- πως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάποιο πρόσωπο, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του ενημέρωσε τηλεφωνικά την υπηρεσία λέγοντας ότι το ίδιο βράδυ έκανε φτερά από το γραφείο του πρώην υπουργού, στην Κομνά Τράκα μέρος του προσωπικού του αρχείου. Σύμφωνα με την ανώνυμη καταγγελία η μεταφορά έγινε με αυτοκίνητο. Ο άγνωστος πληροφοριοδότης έδωσε συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας που όπως διαπιστώθηκε ύστερα από έρευνα ανήκει σε σύζυγο πρώην στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Οσο μάλιστα διήρκησε από το ΣΔΟΕ η προανακριτική έρευνα τόσο πύκνωναν και οι ανώνυμες καταγγελίες ότι ο πρώην υπουργός είναι αφανής κάτοχος και άλλων ακινήτων. Τα στοιχεία αυτά επί του παρόντος δεν έχουν διασταυρωθεί και πολύ περισσότερο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Τίθενται όμως, στη διάθεση της δικαιοσύνης, που όλο αυτό τον καιρό έχει κάνει φύλλο και φτερό το αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, προκειμένου να ελεγχθεί κάθε πτυχή της δαιδαλώδους αυτής ιστορίας και να μην μείνει καμία σκιά μέχρι το τέλος της ανακριτικής έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, όπως προκύπτει από το περίφημο αρχείο του, χάραζε με προσοχή τα υπερασπιστικά του βήματα και τη στρατηγική του ενόψει της κρίσης της δικαιοσύνης για τους ανοιχτούς του λογαριασμούς. Ωστόσο, ενώ φαίνεται πως είχε λάβει υπόψη του διάφορα δεοδμένα, από καμία σημείωση δεν προκύπτει να είχε λάβει υπόψη του το ενδεχόμενο -όπως και συνέβη- να βρεθεί στη φυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα