ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΩΣΗ

Πρωτόγνωροι τόνοι από τη Νέα Δημοκρατία, στην τελική ευθεία των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολυποίκιλες απόψεις των στελεχών του αλλά και το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της ρητορικής της Συγγρού.


Κόκκινο κτυπά πλέον η πολιτική αντιπαράθεση καθώς η Συγγρού ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους, επιχειρώντας τη μέγιστη δυνατή πόλωση ενόψει της Κυριακής. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ,

τα φάλτσα των στελεχών του, οι προκλητικές δηλώσεις άλλων αλλά και ένας ιδιαιτέρως οξύς λόγος έναντι των μεταναστών κυριαρχούν στη γαλάζια ατζέντα, δημιουργώντας προβληματισμό για την ομαλή πορεία της χώρας την επομένη των εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται από τη Ν.Δ. – και τον Γιάννη Μιχελάκη που έχει αναλάβει την επίθεση – ότι ουσιαστικά κινείται εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η γαλάζια αυτή θέση στοιχειοθετείται είτε από όσα λέει ότι Ιφικράτης Αμυράς, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ και… για λίγο υποψήφιος του κόμματος στην Α’ Αθήνας, είτε από αντίστοιχες θέσεις άλλων στελεχών (Δημ. Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος), είτε – τέλος – από όσα πρεσβεύει ο σλοβένος Σλαβόι Ζίζεκ περί ιακωβινισμού, τα οποία η Ν.Δ. επιχειρεί να αποδώσει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Υψηλοί παραμένουν οι τόνοι και στο ζήτημα της οικονομίας, εν προκειμένω όχι με επιλογή της Συγγρού καθώς είναι τα ίδια τα στελέχη της Κουμουνδούρου που με τις δηλώσεις τους δίνουν άφθονο υλικό στη γαλάζια αντικατασκοπεία. Μετά τις θέσεις του Παν. Λαφαζάνη (σ.σ. οι οποίες ανάγκασαν τον Δημ. Παπαδημούλη να διευκρινήσει ότι είναι προσωπικές και ότι πάντως ο κ. Λαφαζάνης δεν θα είναι ο αρμόδιος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα), η αναφορά του κ. Γ. Τόλιου για «ανατροπή της ευρωζώνης» έδωσαν τη δυνατότητα στον Γ. Μιχελάκη να υπογραμμίσει πως «το λόμπι της δραχμής που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο.Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, βάλλει, τώρα πια, ευθέως κατά της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

Ωστόσο, προβληματισμό σε πολλά γαλάζια στελέχη δεν προκαλούν τόσο οι αντιπαραθέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο οι επίσημοι τόνοι του κόμματος για το ζήτημα των λαθρομεταναστών. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, τα τελευταία 24ώρα, έχει κάνει λόγο για «εισβολή» ενώ από την Πάτρα συνέδεσε ευθέως τους παράνομους μετανάστες με το βαρύ ποινικό έγκλημα. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν αναφέρθηκε μόνον στη δολοφονία του Αθαν. Λαζανά (δολοφονήκε από αφγανούς, προ ημερών) αλλά και σε ένα ακόμη περιστατικό, για το οποίο η Αστυνομία δεν έχει εικόνα αν πρόκειται περί ημεδαπού ή αλλοδαπού θύτη. «Μετά τη δολοφονία του Θανάση Λαζανά, προστέθηκε σήμερα μια απίστευτη καινούρια αγριότητα, με τη δασκάλα και τις 36 μαχαιριές. Θέλω να ξέρετε ότι η εισβολή των παρανόμων θα σταματήσει. Η Δημοκρατία χρωστάει στον πολίτη προστασία και ασφάλεια. Και αυτό το χρέος της Πολιτείας απέναντι στον πολίτη, να ξέρετε ότι θα είναι το πρώτο που θα ξεχρεώσουμε», είπε ο κ. Σαμαράς.

Οι τόνοι της Ν.Δ. έχουν ως στόχο τη συσπείρωση του συντηρητικού ακροατηρίου, τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων αλλά και την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι θέσεις του οποίου για το μεταναστευτικό βρίσκονται

Keywords
Τυχαία Θέματα