ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ», ΖΗΤΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ

Φυγή προς τα εμπρός από την υπόθεση του Ιφικράτη Αμυρά επιχειρεί ήδη από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη Χίο, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις για τη νησιωτική πολιτική.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ειλημμένη απόφαση «να μην πέφτουν στο επίπεδο της προπαγάνδας της ΝΔ», όπως τονίζει στο matrix24.gr κορυφαίο στέλεχος

της Κουμουνδούρου, εξ ου και απαξίωσαν να απαντήσουν στις βολές του «γαλάζιου» πορτ παρόλ, Γιάννη Μιχελάκη αναφορικά με τον σλοβένο φιλόσοφο, Σλαβόι Ζίζεκ. «Αν έχουν τόση αυθάδεια να βάλλουν σε βάρος του Ζίζεκ, αγνοώντας ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή πολιτικούς φιλοσόφους, εμείς δεν έχουμε τίποτα να πούμε. Τα λένε όλα από μόνοι τους», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου.

«Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε κάθε περίπτωση, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι για μια «σκληρή» τελευταία προεκλογική εβδομάδα, καθώς ακόμη και τα ευρήματα που έρχονται στην Κουμουνδούρου από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων δείχνουν έναν αμφίρροπο αγώνα, ψήφο ψήφο, που θα κρατήσει ώσπου να ανοίξουν οι κάλπες, στις 7 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής. Για το λόγο αυτό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χθες στο αίτημά του προς τους  πολίτες να αναδείξουν το κόμμα του πρώτο, αλλά και με ισχυρή εντολή.

«Σας ζητάμε ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή. Σας ζητάμε μεγάλη πρωτιά στη κάλπη για την επανεκκίνηση της Ελλάδας. Για την αναζωογόνηση της κοινωνίας. Για την ανάκαμψη, την ανάταξη, την ανάπτυξη της οικονομίας. Για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας της χώρας μας. Για τον τερματισμό της φαυλότητας και της διαπλοκής του κομματισμού και της αναξιοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας από τη Χίο, προσθέτοντας ότι «στις 17 Ιουνίου φεύγει το χθες. Φεύγει αυτό το σάπιο, φαύλο πολιτικό κατεστημένο της δικομματικής μεταπολίτευσης. Φεύγει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι αυτή η ώρα είναι η ώρα της «ιστορικής στροφής», θέλοντας να δώσει στους πολίτες την αίσθηση της φράσης «ή τώρα ή ποτέ», όπως ακριβώς τη νιώθουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφορικά με την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. «Είναι όμως η στιγμή της μεγάλης ιστορικής στροφής. Η στιγμή που οι πολίτες της χώρας, με τις δικές τους προτάσεις και τους δικούς τους αγώνες θα διαμορφώσουν νέες συνθήκες για την ζωή και την ανάπτυξη στον τόπο τους» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα