Public Issue: Ισχνό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς

Στη δημοσκόπηση της Public Issue, που έγινε για λογαριασμό του Σκάι, την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 11,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6,5% (-1,5%), οι ΑΝΕΛ με 6% (-0,5%), η ΔΗΜΑΡ

με 5,5% (-1%) το ΚΚΕ με 6,5% και τα λοιπά κόμματα με 8,5%.

Διαφορετική είναι η εικόνα στην παράσταση νίκης, με τη Νέα Δημοκρατία να επικρατεί για δεύτερο διαδοχικό μήνα μεγαλώνοντας μάλιστα το προβάδισμά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στις τέσσερις μονάδες, σε 45% έναντι 41%, από 45% έναντι 43% που ήταν τον μήνα Απρίλιο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 10 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα (40% έναντι 30%), με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει άνοδο τεσσάρων μονάδων σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ ο πρωθυπουργός χάνει μία μονάδα. Το 28% των ερωτηθέντων κρίνει πως κανένας εκ των δύο πολιτικών αρχηγών δεν είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ακόμα το 35% θεωρεί ως καλύτερη λύση μία τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ενώ το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ως η καταλληλότερη λύση από το 24%. Η αξιωματική αντιπολίτευση βελτιώνει τη θέση της σε σχέση με τον Απρίλιο κατά τρεις μονάδες, ενώ η τρικομματική ανεβαίνει κατά μία μόνο μονάδα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι καλύτερη κυβέρνηση θεωρείται η… καμία από τις δύο με ποσοστό 38%.

Σε ότι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών την πρώτη θέση καταλαμβάνουν Αλέξης Τσίπρας (+8) και Φώτης Κουβέλης (+1) με ποσοστό 44%. Ο Αντώνης Σαμαράς μένει σταθερός στο 39%, υποχωρώντας από την δεύτερη στην τρίτη θέση, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 23%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει ακόμα το γεγονός ότι η «θετική» άποψη για το ευρώ συνεχίζει να πέφτει από το Φεβρουάριο (70%) και πλέον βρίσκεται στο 53%, ενώ η αυξανόμενη «αρνητική» άποψη διαμορφώνεται στο 43%.

Keywords
Τυχαία Θέματα