Στην Άγκυρα σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στις 8 το πρωί αναχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για την προγραμματισμένη συνάντησή του στις 10:00 με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η επίσκεψη του κ.Βενιζέλου θα είναι σύντομη καθώς επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, ωστόσο αναμένεται να συζητηθούν μια σειρά από διμερή θέματα τα οποία ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί.

Το περιεχόμενο των συνομιλιών, ή μέρος

αυτών, θα γίνει γνωστό στις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος της συνάντησης. Εκτιμάται ότι θα γίνουν αναφορές στις εξελίξεις στη Συρία και την Αίγυπτο.

Βέβαιο θεωρείται ότι θα γίνει εκτενής αναφορά στο Κυπριακό καθώς τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις. Σημειώνεται ότι η Κύπρος αναμένεται να καταθέσει στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. πρόταση για την επιστροφή της Αμμοχώστου.

Χθες ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να συζητήσουν, μεταξύ και άλλων θεμάτων, για θέματα εξωτερικής πολιτικής δεδομένου ότι ο κ. Παπανδρέου είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Παπανδρέου τονίζεται ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, ετέθησαν οι βάσεις μιας ολοκληρωμένης πολιτικής προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών, ενώ αργότερα, την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συνεδρίασε για πρώτη φορά στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα