Οι Beatles ήθελαν να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί (βίντεο)

Ήταν 19 Ιουλίου 1967 και οι Beatles επισκέφθηκαν την Αγία Τριάδα (που παλαιότερα ονομαζόταν Ψάρι λόγω του σχήματος του) και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να το αγοράσουν καθώς ξετρελάθηκαν με το νησί που έχει σχήμα κιθάρας, κάτι το οποίο θεώρησαν «καρμικό».

Οι Beatles αναζητούσαν ένα όμορφο μέρος στο οποίο να μπορούν να ηρεμούν μακριά από τον κόσμο και τα αδιάκριτα βλέμματα. Η Αγία Τριάδα

με έκτασή είναι 100 στρεμμάτων που ανήκει στην οικογένεια Παπανικολάου, πληρούσε τις προϋποθέσεις καθώς θεωρείται από τα ωραιότερα μικρά νησιά της Ελλάδας.

Τη δεκαετία του ΄60 το νησί βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθώς είχε πολλούς διάσημους επισκέπτες, όπως η βασίλισσα Φρειδερίκη, ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες που μαγεύτηκαν από την ομορφιά του.

Μέσω του φίλου και συνεργάτη τους, Αλέξη Μάρδα, οι Beatles ήρθαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του νησιού, Σοφοκλή Παπανικολάου. Τελικά η αγοραπωλησία του νησιού, που η αξία του υπολογίζεται σήμερα ότι ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ, δεν έγινε καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν επιθυμούσε να το πουλήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα