ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ

17:45 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Στενή συνεργασία για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, αλλά και για την αντιμετώπιση των πυρηνικών προγραμμάτων του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, υποσχέθηκαν ότι θα έχουν ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα και ο Γάλλος νεοεκλεγείς πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον κ. Ολάντ που διήρκεσε δέκα λεπτά ο  Νόντα συνεχάρη τον νικητή των εκλογών που είχε ως αντίπαλο τον απερχόμενο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι ελπίζουν να ενισχύσουν

τους δεσμούς μεταξύ των χωρών τους.

Επίσης όπως έγινε γνωστό ο Νόντα είπε ότι ανυπομονεί να συναντηθεί με τον Ολάντ στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου (G8), αργότερα αυτό το μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τον κάλεσε να επισκεφθεί την Ιαπωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον οι δύο άνδρες εξέφρασαν την επιθυμία τους να εργαστούν μαζί για να δρομολογηθούν οι διαπραγματεύσεις για μια εμπορική συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, ο Οσάμου Φουτζιμούρα, προειδοποίησε σήμερα το πρωί ότι η Ιαπωνία θα ακούσει με προσοχή την αντίδραση της ΕΕ στην οικονομική πολιτική του νέου Γάλλου προέδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα