ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

16:25 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

«Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλέον ως σοβαρή πολιτική δύναμη» εκτίμησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος τονίζοντας ότι τα σημάδια διάλυσης είναι εμφανή εδώ και καιρό.

Την πεποίθησή του, όπως είπε  μιλώντας στο «Βήμα fm, δεν τη στηρίζει μόνο στο χαμηλό εκλογικό ποσοστό  που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ,

αλλά στο γεγονός ότι  «υπήρχαν κι άλλα δείγματα κατάπτωσης και διάλυσης».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι του κόμματος ήταν απόντες απ΄όλα τα εκλογικά κέντρα, σχολίασε το φαινόμενο των αποδοκιμασιών εναντίον υποψηφίων, ενώ κατηγόρησε και υποψηφίους που επιδόθηκαν «άνευ προηγουμένου σταυροθηρία, αδιαφορώντας τελείως για το συμφέρον του κόμματος».

«Ασχολιόντουσαν μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον. Για την προσωπική τους επιβίωση. Όλα αυτά είναι φαινόμενα διάλυσης κι αποσύνθεσης. Κι αυτό ενδεχόμενα ανοίγει το δρόμο για τη συζήτηση, εάν, πλέον, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα τέτοιου είδους κόμμα» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Δεν μιλάω για τον τίτλο. Ο τίτλος δεν με ενδιαφέρει. Μπορεί να υπάρχει. Μπορεί να μην υπάρχει… αλλά, εν πάση περιπτώσει, τέτοιο κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει στο μέλλον. Δεν μπορεί να ψηφίζουμε αρχηγό, επειδή κάποιοι συναισθηματικά το λένε επειδή λέγεται ο ένας Παπανδρέου, ο άλλος λέγεται Βενιζέλος».

Επίσης ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολιάζοντας το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και συνέχισε λέγοντας ότι αν δεν εκπληρώσει η χώρα τις υποχρεώσεις της υπάρχει κίνδυνος να μην ανταποκριθούν κι οι Ευρωπαίοι στις δικές τους, σε ό,τι αφορά την επόμενη δόση του δανείου.

Ο Θ. Πάγκαλος επιτέθηκε για άλλη μια φορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ως τον υποκινητή της «φασιστικής ρητορείας περί ξένης κατοχής και δοσίλογων»

«Εγώ δέχτηκα επιθέσεις από τον κ. Τσίπρα και τους τραμπούκους του, υπό την μορφή του ξυλοδαρμού. Μου πέταξαν καρέκλα, μου πέταξαν γιαούρτι και ήταν μπροστά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και καθοδηγούσαν τους τραμπούκους…Αυτός που άνοιξε το δρόμο στη φασιστική φλυαρία γύρω από κάποιου είδους ξένη κατοχή επί της χώρας και δοσίλογων συνεργατών των ξένων κατακτητών είναι ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου».

Σε αυτούς τους λόγους αποδίδει την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο κόμμα επιβραβεύτηκε από τους πολίτες γι αυτή, ακριβώς, τη συμπεριφορά του.

«Ήταν μεγάλο το πάθος του κόσμου εναντίον της πολιτικής που περιελάμβανε τα μνημόνια και που αναγκαστήκαμε εμείς να εφαρμόσουμε και να υπερασπιστούμε και ψήφισε τους πιο ακραίους» κατέληξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα