Σταδιακή ανάκαμψη βλέπει ο Ντράγκι

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επανέλαβε ότι «είναι έτοιμος να αναλάβει δράση» για να τονώσει την οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία πλήττεται από την ύφεση. Απλώς, αναζητεί τον κατάλληλο τρόπο…
«Αναμένουμε μια σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας το δεύτερο εξάμηνο του έτους, το σενάριο αυτό όμως υπόκειται σε υφεσιακούς κινδύνους», επισήμανε μιλώντας στην ολομέλεια του ΕΚ.
Ο Μάριο Ντράγκι κάλεσε να εφαρμοστεί το ταχύτερο η Τραπεζική

Ένωση, κάτι που εκτίμησε ότι θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη και θα αποτρέψει μελλοντικές κρίσεις χαρακτηρίζοντας το βήμα αυτό ένα μάθημα-κλειδί από την κρίση στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ακόμα ότι είναι αναγκαίο να γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι απαραίτητες αλλαγές ώστε η Τραπεζική Ένωση να τεθεί σε ισχύ από την 1ς Ιανουαρίου 2014, ενώ κάλεσε επίσης να υπάρξει το ταχύτερο μια συμφωνία ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών, κάτι για το οποίο η Γερμανία εμφανίζεται επιφυλακτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα