Ο Μουρούτης, ο Πιτσιρίκος και η ανωνυμία

Με αφορμή ένα, ακόμη, ατυχές σχόλιο του γνωστού – αγνώστου blogger για την έκρηξη στη Βοστόνη (είχαν προηγηθεί ανάλογου ύφους για την επίθεση στη Marfin με τους τρεις νεκρούς), ο Πρωθυπουργικός σύμβουλος εκτίμησε ότι έπρεπε να κτυπήσει σκληρά τον Πιτσιρίκο, η κριτική του οποίου έναντι του Αντώνη Σαμαρά είναι σκληρή.

Η έκρηξη, ωστόσο, δεν προήλθε τόσο από την αποκάλυψη του ονόματος, αν και γρήγορα εγέρθη εξ αριστερών ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, όσο από την αναφορά του Γ. Μουρούτη, σε επόμενη ανάρτησή του, ότι ο ίδιος ο «Πιτσιρίκος» δήλωσε τα στοιχεία του κατά την είσοδό του στη Βουλή, προκειμένου να πάρει συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως ξέσπασε πόλεμος, καθώς προφανώς δημιουργήθηκε η εύλογη εντύπωση ότι το όνομα του «Πιτσιρίκου» ήλθε στο φως μέσω της… ασφάλειας της Βουλής.

Το Left.gr κατηγόρησε τον Γ. Μουρούτη για ασφαλίτικες μεθόδους ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η δήλωση του κ. Μουρούτη, εξέχοντος στελέχους της ομάδας μονταζιέρας της ΝΔ, ότι γνωρίζει το όνομα συγκεκριμένου δημοσιογράφου που μέχρι σήμερα αρθρογραφεί και σχολιάζει με ψευδώνυμο, από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, δημιουργεί μείζον θέμα. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις: Πώς και με ποια διαδικασία είναι δυνατόν ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού να γνωρίζει τον ημερήσιο κατάλογο επισκεπτών του γραφείου του κ. Τσίπρα στη Βουλή;»

Απάντηση υπήρξε και από πλευράς Μουρούτη, φυσικά. «Είναι προφανές ότι ουδέποτε δήλωσα ότι «έψαξα στην είσοδο της Βουλής για την αληθινή ταυτότητα του γνωστού blogger, την ώρα που ο τελευταίος έπαιρνε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα», σημειώνει ο Πρωθυπουργικός συνεργάτης, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος ο «Πιτσιρίκος» διαφήμισε την επίσκεψη στη Βουλή στο site του. «Μείζον θέμα είναι, ότι ο κ. Τσίπρας, με τον θεσμικό του ρόλο, δέχτηκε στη Βουλή τον «δημοσιογράφο» του UNFOLLOW που ξεδιάντροπα «αστειεύτηκε» με το αίμα των αθώων θυμάτων της Μαρφίν, γράφοντας επί λέξει την ημέρα του εμπρησμού «παιδιά η Μαρφίν ψάχνει για τρεις υπαλλήλους», και χθες την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στη Βοστώνη ότι: ο Μαραθώνιος είναι επικίνδυνο αγώνισμα, προσθέτει ο Γ. Μουρούτης. Υπενθυμίζει, δε, ότι ήδη από το 2007 το ονοματεπώνυμο του «Πιτσιρίκου» ήταν γνωστό, καθώς ο ίδιος είχε διαφημισθεί σε δελτίο τύπου ως συγγραφέας επιθεώρησης με πρωταγωνιστές τους Κ. Βουτσά, Π. Κοντογιαννίδη και Γ. Μητσικώστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα