ΣΟΪΜΠΛΕ: ΠΡΩΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΔΟΣΗ

Αποσύνδεσε την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ από την έλευση της Άνγκελα Μέρκελ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρότι αναγνωρίζει ότι είναι «οξύ το πρόβλημα χρηματοδότησης» για την Ελλάδα.

 Επανέλαβε ότι βλέπει επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2020 με την προϋπόθεση ότι το χρέος

της θα είναι στο 120% του ΑΕΠ. Συνεπώς, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν άφησε περιθώρια για εικασίες. Χαρακτήρισε «φαντασία» τα όσα λέγονται ότι η έλευση της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα συνδυαστεί και με την ευνοϊκή στάση, που θα διατηρήσει για την εκταμίευση της δόσης, ακόμη και αν η έκθεση της τρόικα δεν είναι ικανοποιητική.

Έτσι, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, απόψε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπενθύμισε: «Η Καγκελάριος δεν θα μιλήσει για το αντικείμενο επί του οποίου αναφέρει η τρόικα. Η τρόικα είναι αυτή που αναφέρει σχετικά με το εάν η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το πρόγραμμα βοήθειας, διότι αυτή είναι η προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Διατύπωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να τα καταφέρει» και «να γίνει ανταγωνιστική», για να προσθέσει: «Η Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να παράγει όσα ξοδεύει». Πάνω σε αυτό, ανέβασε τους τόνους και υπογράμμισε: «Η Ελλάδα είναι υπερβολικά ακριβή και δεν μπορεί διαρκώς να ξοδεύει περισσότερα από όσα παράγει. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το κάνει σε βάρος άλλων. Αυτό δεν γίνεται ούτε στην Ευρώπη».

Τέλος, υπερασπίστηκε την Άνγκελα Μέρκελ και είπε: «Αυτοί, οι οποίοι στην Ελλάδα λένε στους ανθρώπους ότι για τα προβλήματά τους ευθύνεται η Ευρώπη ή ακόμη και η Γερμανίδα Καγκελάριος, τους λένε ψέματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα