Σκουρλέτης: Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση

«Μικρή σημασία έχει το θέμα των δόσεων του ΕΝΦΙΑ», υποστηρίζει ο κ. Σκουρλέτης. «Το πιο σημαντικό είναι ότι σήμερα, ανεξάρτητα και πέρα από τον ΕΝΦΙΑ ουσιαστικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ογκούμενο τσουνάμι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, το οποίο τείνει να σκεπάσει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας» προσθέτει.

Ο κ. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ,

χαρακτηρίζει μάλιστα «άκρως υποκριτικές τις φωνές κάποιων βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ, που λένε τώρα ότι δεν είδαν, δεν κατάλαβαν, δεν ήξεραν τι ψήφισαν. Ολα αυτά θυμίζουν όσα έλεγαν υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων ότι δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο. Είναι άκρως υποκριτικά και δεν μπορούν να τους απαλλάξουν από τις συλλογικές πολιτικές τους ευθύνες».

Ερωτηθείς αν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ , ο κ. Σκουρλέτης τονίζει: «Εμείς επεξεργαζόμαστε μια συνολική φορολογική πολιτική και ήδη υπάρχει ένα πρόπλασμα μιας τέτοιας πρότασης. Στο πλαίσιο αυτής της φορολογικής πρότασης, καθοριστική σημασία παίζει η σύνταξη του περιουσιολογίου, που είναι μια καθαρή φωτογραφική εικόνα που δείχνει το μέγεθος του πλούτου του κάθε πολίτη. Από εκεί και πέρα, το κεφάλαιο φορολογία ακινήτων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποιες παραμέτρους, δηλ. αν μιλαμε για πρώτη κατοικία, θα πρέπει να υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια, αν αποδίδουν κάποια ακίνητα θα πρέπει να δούμε τι είδους ακίνητα είναι αυτά. Μιλάμε δηλαδή για μια ριζική αναμόρφωση του υπάρχοντος φορολογικού συστήματος, που θα διακρίνεται από μία αντίληψη κοινωνικής φορολογικής δικαιοσύνης και που θα έχει και το στοιχείο της αναδιανομής του πλούτου, όπως και όλες οι προτάσεις της Αριστεράς».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και στο αν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 βουλευτικές ψήφους για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Σκουρλέτης αναφέρει: «Μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές μπήκαμε σε μια νέα φάση. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σφραγίστηκε από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που αναδείχτηκε στον πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, να αναδείξει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό αυτή την αναντιστοιχία ανάμεσα στις διαθέσεις της κοινωνίας και την εφαρμοζόμενη πολιτική. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θεωρώ ότι πράγματι έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την κυβέρνηση. Όλα τα άλλα που λέγονται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, είναι για να τονώσουν το ηθικό των μελών της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ούτε οι 180 βουλευτές είναι δεδομένοι, το αντίθετο μάλιστα».

Keywords
Τυχαία Θέματα