«Νόμος και τάξη» με την εθνοφρουρά στο Φέργκιουσον

Προηγήθηκε μίας ακόμα νύχτα βίαιων ταραχών και επεισοδίων, στο πλαίσιο τω αντιδράσεων για το θάνατο του 18χρονου αφροαμερικανού, ο οποίος το περασμένο Σάββατο δολοφονήθηκε από τα πυρά λευκού αστυνομικού.

Στόχος της Εθνοφυλακής θα είναι να βοηθήσει στην «αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης», αναφέρει το διάταγμα που υπέγραψε ο κ. Νίξον.

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ίδιος έκανε λόγο για «βίαιες εγκληματικές πράξεις» που «οργανώθηκαν» από έναν «αυξανόμενο αριθμό» ανθρώπων, «πολλοί» εκ των οποίων δεν προέρχονται από το Μισούρι ή το Φέργκιουσον.

Η

κίνηση του κ. Νίξον ήλθε μετά τα βιαιότερα επεισόδια από την έναρξη της κρίσης, με πληροφορίες για πυροβολισμούς, βανδαλισμούς και λεηλασίες. Διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών.

Η νύχτα της Κυριακής

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Φέργκιουσον τη νύχτα της Κυριακής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθώς προκλήθηκε χάος από τις ταραχές και τα επεισόδια, στο πλαίσιο των αντιδράσεων ενάντια στη ρατσιστική αστυνομική βία.

Η αστυνομία αφού έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει συγκέντρωση διαδηλωτών αργά το βράδυ της Κυριακής, κάλεσε το πλήθος που αποτελείτο κυρίως από νέους να διαλυθεί, περίπου τρεις ώρες μετά την έναρξη της εφαρμογής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σημείο. Ορισμένοι κρατούσαν πανό καταγγέλλοντας την αστυνομική βία, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα. Πολλοί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ένδειξη ότι παραδίδονται.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter έδειχναν ταραξίες να σπάνε τις βιτρίνες ενός καταστήματος ταχείας εστίασης McDonald's.

Keywords
Τυχαία Θέματα