Σήμερα η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου

Και δεν το λέμε εμείς. Αλλά ο ψυχολόγος Dr. Cliff, ο οποίος έκανε μαθηματικούς υπολογισμούς και βρήκε ότι η τρίτη κατά σειρά Δευτέρα του χρόνου, Blue Monday, είναι εκείνη που οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν «ένα μαύρο χάλι».

Σήμερα λοιπόν έχουμε έναν ακόμα λόγο να δικαιολογήσουμε την μελαγχολία, την κατάθλιψη, την βαρεμάρα και γενικά αυτή την αίσθηση μιζέριας που νιώθουμε. Η ημέρα του χρόνου που σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr Cliff Arnall είναι αυτή που η κατάθλιψη των ανθρώπων βρίσκεται στα μεγαλύτερα ποσοστά της, σε σχέση

με το υπόλοιπο έτος.

Η επιστημονική φόρμουλα που ανέπτυξε ο ψυχολόγος βασίζεται στον υπολογισμό του χρόνου μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα, το γεγονός ότι οι γιορτές που πέρασαν μας άφησαν ταπί μα καθόλου ψύχραιμους και μάλλον στο ότι έχουμε αθετήσει ήδη τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα New Year’s Resolutions μας.

Λίγο η έλλειψη θετικής ενέργειας λόγω των «ιδιαίτερων ημερών» που διανύουμε λίγο η συνειδητοποίηση της επανένταξης στην ρουτίνα της καθημερινότητας μετά τις γιορτές, η σημερινή Δευτέρα δείχνει να είναι η πιο κουραστική για την ψυχολογία μας, αν σκεφτεί κανείς ότι και το καλοκαίρι απέχει αρκετούς μήνες ακόμη.

Αν λοιπόν νιώθετε «blue» σκεφτείτε ότι έχετε πέσει και εσείς θύματα αυτού του γενικότερου κλίματος που επικρατεί σήμερα. Θα περάσει και αυτό και αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα