Προσλήψεις 1.300 ατόμων από το υπουργείο Οικονομικών

Η διαδικασία πρόσληψης πρόκειται να γίνει με δυο διαφορετικούς τρόπους. Είτε με μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες είτε από επιτυχόντες παλιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που δεν έχουν διοριστεί .Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο διενέργειας ενός νέου διαγωνισμού.

Οι νέοι ελεγκτές πρόκειται να τοποθετηθούν στα τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού των εφοριών. Υπό την αρμοδιότητα τους μεταξύ άλλων θα έχουν τη διενέργεια ελέγχου πόθεν έσχες, τον υπολογισμό

ΦΠΑ στους φορολογούμενους που δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις αλλά και τον έλεγχο μεγάλων επιχειρήσεων και εύπορων φορολογούμενων.

Τις πρώτες 300 θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από επιτυχόντες προηγούμενων διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Παράλληλα σχεδιάζεται η μετάταξη 156 πρώην δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι διαθέτουν τα αντίστοιχα πτυχία οικονομικών και νομικών σπουδών και βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Απαραίτητα «εφόδια» για την πρόσληψη, εκτός βέβαια από τον τίτλο σπουδών, θα πρέπει να είναι και η γνώση χειρισμού Η/Υ στην επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών Διαδικτύου. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν πολύ καλή γνώση αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τουλάχιστον ετήσιας διάρκειας στο Φορολογικό Δίκαιο ή στην Πολιτική Δικονομία ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο ή στην Ελεγκτική ή στην Λογιστική ή στη Χρηματοοικονομική ή διετή εμπειρία στο αντικείμενο του Φορολογικού Δικαίου ή της Πολιτικής Δικονομίας ή του Αστικού Δικονομικού Δικαίου ή της Λογιστικής ή της Ελεγκτικής ή της Χρηματοοικονομικής.

Για τις θέσεις που αντιστοιχούν σε πτυχιούχους Νομικής οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικής ΑΕΙ ή ομώνυμου πτυχίου ή διπλώματος ΕΑΠ(ΑΕΙ) ή ΠΣΕ(ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.

Αντίστοιχα για τις θέσεις των οικονομολόγων δεκτοί θα γίνονται οι απόφοιτοι των Σχολών Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας ή Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής ή Δημόσιας Διοίκησης ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών ή Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων ή Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ ή Επιχειρησιακής Έρευνας και Στρατηγικής Πωλήσεων ή Λογιστικής Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης ή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ή Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών ή Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων ή Ναυτιλιακών Σπουδών ή Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα