ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΤΩΤΟ ΜΙΣΘΟ 860 ΕΥΡΩ ΟΔΕΥΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

19:05 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Κοντά στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης που θα ορίζει τον κατώτατο μισθό στο επίπεδο των 860 ευρώ φαίνεται ότι είναι εργοδότες και εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορείου, όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις των δύο μερών.

Κύρια θέση της ΕΣΕΕ στις συζητήσεις και συναντήσεις με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΟΙΥΕ ήταν ο επαναπροσδιορισμός του μισθού του εμποροϋπαλλήλου, από 918,13 ευρώ στα 815 ευρώ, δηλαδή

στης προ-κρίσης περιόδου (1-1-09) και διατήρηση του σε σταθερά επίπεδα μέχρι να βγει η χώρα από την παρούσα δύσκολη συγκυρία.

«Κύρια επιδίωξη της συνομοσπονδίας, με ειλικρινείς προθέσεις είναι να υπογραφεί μια κλαδική σύμβαση εμπορίου η οποία θα αποτρέψει με τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ δεν έχουν καταγγείλει την ισχύουσα σύμβαση, συνεχίζοντας την διαπραγμάτευση, ενώ, ήδη, τρέχει, έως τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, ο χρόνος της μετενέργειας, λόγω της μονομερούς καταγγελίας στην οποία προέβη ο ΣΕΛΠΕ.

Επίσης σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, εκτός των εργασιακών θεμάτων, ιδιαίτερη σημασία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει και η τήρηση των υποχρεώσεων του κράτους προς αυτές. Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, το Δημόσιο δεν εξοφλεί τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του, πλήττοντας την ρευστότητα των επιχειρήσεων. Παράλληλα, ενώ υποσχέθηκε ουσιαστική μείωση του μη μισθολογικού κόστους, αυτή, όπως υπογραμμίζεται, έχει μείνει μόνο στα χαρτιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα